28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalBerlinul aprinde luminile de Crăciun pe fondul crizei energetice

Berlinul aprinde luminile de Crăciun pe fondul crizei energetice

Cea mai populară stradă comercială din Berlin a aprins marți luminile de Crăciun, chiar dacă criza energetică tot mai gravă amenință Europa.

Bulevardul Kurfürstendamm strălucește cu 140.000 de lumini cu LED înșirate pe aproape 600 de copaci, potrivit lui Klaus-Jürgen Meier, președintele grupului de lobby din Berlin City, scrie Euronews.

“Pentru noi, este o tradiție ca acest iluminat să existe de multe decenii. De aceea este cu atât mai important, mai ales în această perioadă dificilă de criză, ca el să strălucească din nou și să ne dea speranță”, a spus Meier.

Capitala germană se află de luni de zile într-o misiune de economisire a energiei, de când costul gazului natural a crescut vertiginos în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Înainte de război, Germania își importa cea mai mare parte a gazelor naturale din Rusia, dar Moscova a închis robinetul ca răspuns la sancțiunile occidentale.

În septembrie, Senatul Berlinului a adoptat măsuri de economisire a energiei, printre care se numără scăderea temperaturii în clădirile guvernamentale și stingerea luminilor la monumentele importante după ora 22.00.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Mirodeniile care sunt adevărate minuni pentru sănătate

 Turmericul (Curcuma): Curcumina, compusul activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante puternice. A fost studiată pentru potențialul său de a combate cancerul,...

Incendiu uriaș la locomotiva unui tren care transporta țiței

Incendiul de la ieșirea din localitatea Supur a izbucnit în jurul orei 01.00.Detașamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu două autospeciale de...

Binance vinde activitatea din Rusia pentru o sumă nedezvăluită

Bursa de criptomonede Binance a declarat miercuri că își va vinde activitatea din Rusia către CommEX, o bursă nou lansată, devenind astfel ultima companie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies