4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalBenjamin Netanyahu spune despre UNRWA că este „ total infiltrată” de mișcarea...

Benjamin Netanyahu spune despre UNRWA că este „ total infiltrată” de mișcarea Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri, la Ierusalim, în faţa ambasadorilor ONU, că Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA) este “total infiltrată” de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

“UNRWA este total infiltrată de Hamas” şi “avem nevoie de alte agenţii ONU şi alte organizaţii umanitare” în locul său, a declarat premierul israelian, în timp ce această agenţie este acuzată de Israel pentru presupusa participare a unora dintre angajaţii săi la atacul din 7 octombrie, ceea ce a determinat suspendarea finanţării de către marile ţări donatoare pentru agenţia ONU.

UNRWA “a fost în slujba Hamasului, în şcolile sale şi în multe alte lucruri”, a declarat prim-ministrul în cadrul acestei întâlniri, a cărei retransmisie filmată a fost difuzată de biroul său.

“Spun aceasta cu mare regret pentru că sperăm să existe un organism obiectiv şi constructiv care să ofere ajutor. Avem nevoie de un astfel de organism astăzi în Gaza, dar UNRWA nu este această instanţă”, a adăugat el.

Aceste declaraţii survin în timp ce secretarul general al ONU Antonio Guterres şi coordonatorul său pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, au apărat miercuri UNRWA, afirmând că este “coloana vertebrală” şi “inima care bate” pentru ajutor în Gaza.

ONU: Sistemul de ajutor pentru Gaza, menit eșecului

Actualul sistem de ajutor pentru Fâşia Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah este “menit eşecului”, a avertizat şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, denunţând “pedeapsa colectivă” impusă de Israel.

“Să fim clari: cele câteva convoaie autorizate prin Rafah nu sunt nimic în comparaţie cu nevoile a peste două milioane de oameni prinşi în Gaza”, a explicat Philippe Lazzarini, cerând ajutor membrilor Consiliului de Securitate precum şi “un armistiţiu umanitar imediat”. Lazzarini a confirmat, de asemenea, că cel puţin 57 de colegi din rândul angajaţilor UNRWA au fost ucişi în Fâşia Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă