18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialBAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor...

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește să informeze și să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanța respectării legislației pentru prevenirea accesului minorilor la  produsele din tutun și nicotină.

Anul acesta, legislația în domeniu a suferit modificări importante, concepute pentru a reduce riscul ca minorii să aibă acces la astfel de produse. Printre aceste modificări se numără extinderea interdicției de comercializare către minori a țigaretelor electronice, indiferent dacă acestea conțin nicotină sau nu, și interdicția de a comercializa produsele din tutun și nicotină prin automate.

Inițiativa BAT care își propune să promoveze modificările legislative și să sublinieze importanța toleranței zero față de vânzarea produselor cu nicotină către minori se desfășoară la nivel național în aproximativ 32.000 de magazine partenere, precum și în zonele publice dedicate afișajului stradal din centrul Bucureștiului.

„BAT investește în mod constant în campanii care promovează standarde și principii comerciale responsabile, atât în cadrul propriei activități, cât și în colaborarea cu partenerii comerciali. Considerăm că o legislație menită să reducă la minim riscul ca minorii să aibă acces la toate categoriile de produse din tutun și nicotină, precum și la țigări electronice cu și fără nicotină reprezintă un semn de normalitate și responsabilitate. BAT se angajează să continue să deruleze programe de informare în acest sens, și ne dorim să avem sprijinul tuturor autorităților competente în domeniu pentru a asigura implementarea și respectarea riguroasă a acestor reglementări”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

România se numără printre primele țări din Uniunea Europeană care implementează o interdicție asupra vânzării către minori a tuturor formelor de produse care conțin tutun și nicotină, inclusiv a țigaretelor electronice fără nicotină.

BAT a desfășurat continuu, în ultimii ani, programe de informare a comercianților și consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar și la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină. Începând din 2019, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor s-a alăturat campaniei BAT și pune la dispoziția consumatorilor numărul de contact 021/9551 – Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii.

„În calitate de vicepresedinte ANPC, sunt bucuros să ne alăturăm, și în 2024, acestei campanii care își propune să informeze publicul cu privire la reglementările legale referitoare la comercializarea produselor din tutun și nicotină exclusiv către persoane adulte. Ne angajăm să monitorizăm respectarea legilor și încurajăm pe oricine identifică încălcări ale acestora să le semnaleze, la numărul de telefon pus la dispoziție de către ANPC.” – Sebastian Hotca, Vicepreședinte ANPC.

Cristina
Cristina
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă