5.6 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăBarometrul vizibilităţii miniştrilor - Fostul ministru Cîmpeanu, pe locul 2 în topul...

Barometrul vizibilităţii miniştrilor – Fostul ministru Cîmpeanu, pe locul 2 în topul vizibilităţii 

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu a urcat pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului în luna septembrie, ca urmare a scandalului plagiatului şi a demisiei, iar ministrul Mediului Tanczos Barna urcă patru poziţii, în timp ce ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila coboară cinci poziţiii, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.211 menţiuni în presa scrisă şi online în septembrie, mai multe decât în august, rămânând pe primul loc, la mare distanţă de colegii săi de Cabinet, în contextul declaraţiilor făcute cu ocazia semnării unor contracte finanţate din PNRR, a scandalului suspendării zborurilor Blue Air, a aprobării planului pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă, cu măsuri pentru consumatorii vulnerabili, dar şi pe tema pensiilor, potrivit News.ro.

Pe poziţia a doua în top, cu peste 9.700 de menţiuni, se află ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ca urmare a scandalului acuzaţiilor de plagiat la adresa sa şi a demisiei din funcţie.

Ministrul Energiei Virgil Popescu urcă de pe poziţia a cincea în top, pe poziţia a treia, înregistrând vârfuri de vizibilitate la dezbaterea moţiunii simple a USR împotriva sa, precum şi ca urmare a declaraţiilor privind măsurile de reducere a risipei în energie, stocul de gaze din depozite, preţurile carburanţilor ăi plafonarea preţului la gaze.

Locul 4 revine, ca şi în luna august, ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, cu peste 4.000 de apariţii în presa scrisă şi online, cele mai multe fiind înregistrate odată cu declanşarea scandalului Blue Air, dar şi a declaraţiilor pe tema autostrăzii A1 Lugoj-Deva, podului de la Brăila, creşterii nivelului de siguranţă al Aeroportului Internaţional Timişoara, ofertelor pentru pentru cele 3 loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău.

Ministrul Mediului Barna Tanczos a urcat de poziţia a noua în top în august, pe locul cinci, datorându-şi vizibilitatea declaraţiilor privind scandalul Blue Air, amenajarea plajelor şi plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a menţinut şi în septembrie pe locul al şaselea, în principal datorită numeroaselor declaraţii referitoare la creşterea salariului minim şi a pensiilor de la 1 ianuarie 2023.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă