19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBarometrul conexiunilor fixe la internet în România

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră.

“Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv de clienții finali ai operatorilor (53 428 în România), ceea ce îl face unul dintre cele mai mari studii crowdsourced din țară”, se precizează într-un comunicat de presă al realizatorilor studiului, remis cotidianului național “România liberă”.

Potrivit sursei citate, aceste teste reflectă experiența reală a publicului larg din România pe diferitele rețele de internet.

Scorul nPerf, exprimat în nPoints, reflectă calitatea generală a conexiunii experimentate de utilizator. Rezultatele iau în considerare toți indicatorii relevanți.


Acest studiu, realizat de nPerf, o companie franceză cu peste un deceniu de experiență în măsurarea conexiunilor la Internet, se bazează pe date generate de utilizatori din testul de viteză nPerf.

“Rezultatele generale iau în considerare toate tehnologiile fixe disponibile în țară (ADSL, cablu, fibră optică…).

Test de viteză: În analiza noastră cuprinzătoare care se întinde între 1 ianuarie și 31 decembrie 2023, Orange (288 Mb/s) a fost identificat ca oferind cele mai rapide viteze fixe de descărcare din România. Această viteză este o măsură a cantității de date primite de la serverul nPerf într-o secundă. Valorile mai mari indică conexiuni mai rapide.

Viteză excelentă: vitezele de descărcare mai mari de 25 Mb/s sunt clasificate drept excelente, permițând activități precum streaming video 4K.

Comparație internațională: viteza medie fixă de descărcare a în România (257 Mb/s) a depășit-o pe cea din țări precum Germania (113 Mb/s)Austria (107 Mb/s) sau Bulgaria (82 Mb/s).

Digi a atins cea mai bună latență (16 ms). Latența descrie cât de receptivă este conexiunea dvs. Latența mai mică se traduce într-o interacțiune mai imediată cu conținutul. Latența este măsurată în milisecunde (ms).

Latență excelentă: 0-30 ms este considerată excelentă, permițând interacțiunea în timp real.

Digi a oferit cea mai rapidă viteză de încărcare (234 Mb/s). Viteza de încărcare se referă la cât de repede puteți trimite informații de pe dispozitiv la serverul nPerf.

Vitezele de încărcare mai mari de 10 Mb/s sunt clasificate drept excelente, permițând abonaților să încarce cu ușurință videoclipuri HD pe Internet”, se arată în comunicat.

Fibră optică

Orange a fost cel mai rapid operator de fibră optică (521 Mb/s).

Citește și:

CENZURĂ! Coaliția, la un pas de a amenința cu închisoarea presa online critică. Legea menită să ne bage pumnul pe gât, întoarsă la comisii

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă