35.1 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSocialBacalaureat 2024: Pașii pentru a face contestație

Bacalaureat 2024: Pașii pentru a face contestație

Elevii claselor a XII-a și XIII-a care au susținut examenul de Bacalaureat în iunie 2024 și sunt nemulțumiți de notele primite pot depune contestații la unitatea de învățământ unde au susținut examenul.

Elevii nemulțumiți de rezultatele examenului de Bacalaureat din 2024 au posibilitatea de a solicita reevaluarea lucrărilor, luni, 8 iulie, între orele 12:00 și 18:00, în speranța unei note mai bune.

Candidații care doresc să conteste rezultatul inițial trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip. Aceasta poate fi depusă personal sau transmisă prin mijloace electronice și trebuie să menționeze că sunt conștienți că nota finală, după reevaluare, poate fi mai mare sau mai mică decât nota inițială.

Recorectarea lucrărilor va avea loc între 9 și 11 iulie 2024, iar rezultatele finale ale Bacalaureatului 2024 vor fi afișate pe 12 iulie.

Elevii care nu au promovat în această sesiune mai au o șansă în sesiunea de toamnă, pentru care înscrierile se vor desfășura între 15 și 22 iulie 2024.

Probele scrise din sesiunea de toamnă se vor desfășura între 19 și 22 august 2024, iar primele rezultate vor fi afișate pe 26 august 2024. Această sesiune oferă o nouă oportunitate pentru cei care nu au reușit să promoveze în prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă