5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiAustralia va interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale

Australia va interzice TikTok pe dispozitivele guvernamentale

Australia va anunța săptămâna aceasta interzicerea TikTok pe telefoanele guvernamentale, au relatat ziarele australiene la sfârșitul zilei de luni, notează Reuters.

Premierul Anthony Albanese a fost de acord cu interzicerea utilizării TikTok la nivel guvernamental după finalizarea unei analize efectuate de departamentul de Afaceri Interne, a relatat ziarul The Australian.

Statul Victoria va interzice, de asemenea, aplicația de videoclipuri scurte de pe telefoanele guvernamentale, a relatat ziarul The Age, citând un oficial al guvernului de stat care a declarat că Victoria va urma îndrumările guvernului federal.

Statele Unite, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis deja aplicația pe dispozitivele oficiale din cauza unor probleme de securitate.

TikTok a fost supusă unui control din ce în ce mai atent din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicația deținută de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

Directorul general al Tiktok Australia, Lee Hunter, a declarat, citat de The Age, că firma a fost dezamăgită să afle de interdicție prin intermediul presei “în ciuda ofertelor noastre repetate de a ne angaja în mod constructiv cu guvernul în legătură cu această politică”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...
Ultima oră
Pe aceeași temă