5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăPoliticăAUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.

Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, s-a comportat „suburban” cu șeful AUR, așa încât cere măsuri dure.

Asta după ce interimarul a suținut că el a fost cel atacat verbal, anunță stiripesurse.ro.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îi solicită președintelui PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, și președintelui PNL, Nicolae Ciucă, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, pentru ”comportamentul agresiv și limbajul suburban pe care îl manifestă în mod constant în plenul Camerei Deputaților la adresa parlamentarilor opoziției” – se arată într-un comunicat al AUR.

AUR îl acuză pe Alfred Simonis că a avut un comportament suburban la adresa președintelui Alianței, George Simion
„Este inacceptabil ca un individ care s-a remarcat de-a lungul carierei politice doar prin veleitățile de bișnițar și de combinator să ocupe a treia funcție din statul român și să păteze imaginea funcției de reprezentant al românilor. Funcția de președinte al Camerei Deputaților ar trebui să impună o anumită conduită, lucru total străin sinecuristului Alfred Simonis, zis și Freddy. Tehnicile sale de intimidare, de manipulare, precum și limbajul suburban au atins astăzi noi culmi ale tupeului, după ce și-a permis ca în cel mai grotesc mod să adreseze injurii greu de reprodus președintelui AUR, deputatul George Simion, cel care i-a solicitat o serie de explicații. Însă, disprețul și aroganța l-au făcut pe Freddy Simonis să își arate adevărata față, aceea de interlop eșuat”, arată AUR într-un comunicat.

Pe de altă parte, „la începutul ședinței, un domn deputat, mai rusofil așa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit și a spus, citez: . Așa mi-a spus acest individ la începutul ședinței, și poate că și reacția mea a fost una vehementă și poate și prestația mea, după acest moment, nu e cea pe care ați fi așteptat-o”, declara anterior Alfred Simonis.

El l-a numit de deputatul respectiv „un personaj abject”.

”Vreau să înțelegeți că fiecare dintre noi suntem oameni, avem limita de suportabilitate atât cât o avem, Nu pot sancționa un personaj care se comportă de trei ani în felul acesta. Nu ai ce să îi faci, singurul care poate să îl sancționeze se află la Moscova”, a încheiat Simonis.

Liderul AUR, George Simion, a scris pe Facebook: „Simonis se ascunde dar și #noulPSD a luat bani. Mai târziu vă arăt cum mă înjură de morți și de mamă președintele Camerei Deputaților”.

AUR nu iartă. Vrea sancțiuni pentru deputatul Iulian Bulai de la USR

„Solicităm sancționarea deputatului Iulian Bulai conform reglementărilor în vigoare”, potrivit sesizării semnate de 21 de deputați ai Alianței pentru Unirea Românilor.

Iulian Bulai este acuzat că a folosit un limbaj calomnios la ședința din plen din 30 martie.

Potrivit semnatarilor sesizării, Bulai a spus: „Nu o să comentez pe marginea intervențiilor din partea reprezentantului unui partid extremmist, fundamentalist, care nu reușește să înțeleagă unde este România acuma”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă