18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăȘtirile zileiAUR declanşează procedura de suspendare a lui Iohannis

AUR declanşează procedura de suspendare a lui Iohannis

AUR declanşează procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, a anunțat co-președintele partidului, George Simion, într-o conferință de presă suținută luni, 1 noiembrie. 

Anunţul a fost făcut alături de alți parlamentari AUR, care afişau postere cu mesajul ”Îl dăm jos pe Iohannis pas cu pas”.

AUR vrea suspendarea lui Iohannis, a declarat George Simion, co-președintele partidului
George Simion a lansat și un site prin care cere plecarea lui Iohannis de la Cotroceni

”Astăzi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm, astăzi, iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis de la mai multe partide că vor semna şi vom apela la sutele de mii se români care ne contactează și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis” a spus Simion

Co-preşedintele AUR a arătat că pentru demararea suspendării preşedintelui este nevoie de 156 de semnături ale parlamentarilor, o treime din numărul total al aleşilor. Ulterior, suspendarea va fi supusă votului, unde este nevoie de 234 de voturi, pentru a fi aprobată de Legislativ.  El a precizat că, pentru a nu mai irosi banii românilor, odată cu anticipatele, se va merge şi la referendum. 

AUR, despre procedura de suspendare a lui Iohannis: „Îl demitem pas cu pas”

 ”AUR va strânge semnături în fiecare localitate şi în diaspora, că şi acolo a strâns multe voturi domnul preşedintele. Preşedintele controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt şi sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate”, a precizat George Simion. 

 El a făcut apel la toate partidele şi la români să semneze pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis. 

George Simion a precizat că există deja semnături de la parlamentari PNL şi că vor strânge semnături inclusiv marţi, la audierea miniştrilor din Cabinetul Ciucă. Simion a mai precizat că are discuţii cu parlamentari şi lideri politici de la toate partidele. ”Noi îl vom demite pe Klaus Iohannis pas cu pas”, a mai subiniat George Simion. El a mai arătat că speră să strângă semnăturile necesare pentru suspendarea şefului statului până la sfârşitul săptămânii. 

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, vorbeste despre suspendarea lui Iohannis
Claudiu Târziu a declarat că Iohannis a transformat poziția de președinte al țării într-o mare bătaie de joc

Claudiu Târziu: „Demersul nu este un moft”

”Acest demers nu este un moft”, a spus şi copreședintele Claudiu Târziu, scrie news.ro. ”Este o datorie a noastră, în situaţia dată, la care sunt chemaţi şi parlamentarii celorlalte grupuri. Nu este un joc politic, nu este o mişcare de marketing politic, este un gest de mare responsabilitate,”, a arătat Tîrziu, precizând că ”şeful statului a încălcat de multe ori Constituţia şi a făcut partizanat politic, că a încercat să guverneze prin interpuşi România, după propria viziune, în rarele ocazii când a fost prezent în ţară şi în viaţa societăţii româneşti”. 

Claudiu Târziu l-a mai acuzat pe preşedinte că ”a trădat sub toate aspectele poziţia de preşedinte şi a făcut-o să pară una nesemnificativă, de batjocură şi de luat în băşcălie”. „Nu întâmplător a ajuns în folclorul urban domnul preşedinte cu această poziţie”, a arătat el. 

AUR a lansat şi un site, josIohannis.ro, unde promovează toate materialele pentru suspendarea preşedintelui şi strângerea de semnături pentru suspendarea sa.

Iohannis a ajuns la mâna lui Dacian Cioloș? 

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că nu s-a discutat despre o posibilă suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, el arătând că o decizie se va lua dacă liderul USR Dacian Cioloş anunţă că va susţine un astfel de demers.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a afirmat duminică seară că preşedintele Klaus Iohannis nu îşi va termina mandatul, pentru că va fi suspendat din funcţie de către Parlament. Orban a susţinut că una dintre ieşirile din criza politică actuală o reprezintă dizolvarea Parlamentului, care duce către alegeri anticipate, iar a doua soluţie o reprezintă suspendarea preşedintelui, dacă nu va proceda în acest fel. Orban susţine că, în acest ultim scenariu, se va „implica cu toată forţa” în referendumul care ar urma suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cu cât va contribui UE la reconstrucția Ucrainei

Comisia a stabilit astăzi, 18 mai, într-o comunicare, planuri pentru un răspuns imediat al UE care să abordeze nevoile de finanțare ale Ucrainei și...
00:00:44

Povestea vieții lui Volodimir Zelenski spusă într-o nouă carte de benzi desenate

Povestea de viață a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski - de la comediant la lider în timp de război - a primit forma romanului grafic(carte...

Coreea de Nord ar pregăti un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat...
Ultima oră
Pe aceeași temă