17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Atenție, vânt puternic în zonele montane înalte! S-a emis cod portocaliu

Avertizarea cu Cod Portocaliu emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă începând de luni, ora 14.00, până luni, ora 20.00.

În acest interval, se așteaptă „…intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii pentru zonele montane din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba.”

Cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îi avertizează pe conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

O avertizare cu Cod Galben de vânt puternic este valabilă pentru Carpații Meridionali și sudul Banatului în intervalul luni, ora 18.00, marți, ora 10.00.

„Vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze, de 60 – 80 km/h, iar pe creste ajunge la 100 – 110 km/h, spulberând zăpada depusă în intervalul anterior. Intensificări ale vântului vor fi local şi temporar şi în restul teritoriului. Vântul se va intensifica şi în regiunile vestice şi nord-vestice, cu viteze de 55 – 65 km/h şi pe arii restrânse 70 – 75 km/h.”, au transmis meteorologii.

Ultima oră
Pe aceeași temă