9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalArmenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de graniţa cu exclava azeră Nakhchivan., potrivit epicnews.ro.

O anchetă este în curs de desfăşurare cu privire la acest incident, a precizat ministerul, fără a oferi mai multe detalii.

Întrebat despre acest fapt, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Azerbaidjan a declarat pentru Reuters că raportul armean „nu reflectă adevărul, este o minciună completă”.

Se încheie războiul? Azerbaidjanul invită Armenia la negocieri de pace

Azerbaidjanul, prin Ministerul de Externe, a invitat, marți, Armenia să ia parte la discuții de pace, despre care a arătat că ar putea avea loc la granița dintre cele două țări sau într-o altă zonă, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, partea azeră a îndemnat Armenia “să evite noi întârzieri inutile” și să reia negocierile.

“Responsabilitatea pentru continuarea procesului de pace, inclusiv alegerea unui loc de desfășurare acceptabil pentru ambele părți sau decizia de a se întâlni la frontiera de stat, aparține celor două țări”, a declarat ministerul.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii...
Ultima oră
Pe aceeași temă