19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeInternaționalArmata rusă repetă pentru Ziua Victoriei

Armata rusă repetă pentru Ziua Victoriei

Ministerul rus al Apărării a publicat joi (5 mai) filmări ale unei repetiții nocturne ale paradei anuale, organizată de armata rusă, de Ziua Victoriei a țării – o comemorare anuală a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Personalul militar și vehiculele militare, inclusiv tancuri și lansatoare de rachete, au defilat miercuri seară prin Piața Roșie din Moscova, chiar în centrul orașului, conform Reuters.

Spectatorii nu au avut voie să urmărească repetiția.

Parada din acest an, din 9 mai, va avea loc pe fundalul a ceea ce Rusia numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Armata rusă se pregătește de Ziua Victoriei pentru paradă, iar Putin pentru a ține un discurs cu această ocazie

Președintele rus Vladimir Putin urmează să țină un discurs și să supravegheze parada militară.

Kremlinul a respins miercuri speculațiile că Putin ar declara oficial război Ucrainei și ar decreta o mobilizare națională în ziua paradei.

Moscova a lansat miercuri o ofensivă în estul Ucrainei, iar aliatul apropiat al Rusiei, Belarus, a anunțat exerciții de pregătire pentru luptă la scară largă a armatei.

Forțele aeriene ruse au efectuat miercuri, 4 mai, o repetiție a zborului anual de Ziua Victoriei. Au zburat deasupra Pieței Roșii din Moscova într-o controversată formație în „Z”.

Simbolul „Z” este asociat cu ceea ce Rusia numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina și a devenit un simbol al conflictului în curs de desfășurare, pe care Kievul și Occidentul îl consideră un act de agresiune.

Formații de avioane au putut fi văzute zburând deasupra capitalei ruse înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei, care are loc anual în Rusia pe 9 mai pentru a marca victoria țării asupra Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Litera „Z” a fost văzută inițial pictată pe partea laterală a unui vehicul militar, dar acum poate fi văzută pe scară largă în Rusia, inclusiv pe clădirile oficiale, pe mașinile rușilor obișnuiți și pe rețelele de socializare, ca o manifestare de sprijin pentru ofensiva Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Șoc în lumea interlopă: a murit ȘEFUL mafiei

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a murit într-un spital din...

Schimbare radicală la Facebook – Funcția cu care speră să facă tinerii să folosească mai mult rețeaua de socializare

Meta, fostă Facebook, urmează să lanseze în cursul acestei săptămâni, după mai multe luni de teste interne, o serie de chatboţi, care vor...

Ordin de protecție împotriva propriei mame! Femeia și-a bătut fiica de 20 de ani în plină stradă

După ce a fost lovită și amenințată de mama sa, în vârstă de 54 de ani, fata de 20 de ani a mers...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies