0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomePoliticăAripa Diaconescu din PMP s-ar apropia de PNL, iar Tomac spre USR

Aripa Diaconescu din PMP s-ar apropia de PNL, iar Tomac spre USR

Potrivit surselor Realitatea.net, PNL pare a fi în centrul unei mișcări politice de amploare prin  crearea unei alianțe cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) condus de Cristian Diaconescu. 

Acțiunea face parte dintr-un plan de recuperare a electoratului de dreapta, mai susțin sursele.

Cine este Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, diplomat de carieră, a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe din 1990 până în 2004, la început ca diplomat la Misiunea Permanentă a României la OSCE.

A fost vicepreședinte al Senatului României, a fost ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase (10 martie–28 decembrie 2004) și ministru de Externe în guvernul Emil Boc (1) (2008–2009), din partea PSD. În data de 24 ianuarie 2012 a fost numit ministru de Externe în guvernul Emil Boc (2), de această dată din partea UNPR. A fost ministru de Externe în guvernul Mihai Răzvan Ungureanu.

Cristian Diaconescu a devenit consilier al președintelui Traian Băsescu din mai 2012, funcție deținută până la 30 aprilie 2014.

Între 1993 şi 1995, a coordonat secţia de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE; din 1995 până în 1996, a activat ca diplomat la Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţiile Internaţionale cu Sediul la Viena şi ca adjunct al şefului misiunii pentru domeniul politico-militar şi de securitate al OSCE.

A revenit la Bucureşti în 1996 şi a lucrat la Direcţia OSCE din MAE, al cărei şef a devenit în 1997. În 1998, Cristian Diaconescu a devenit director general al Direcţiei Generale Afaceri Juridice şi Consulare a MAE.

Liderul Eugen Tomac, care a câștigat președinția PMP în urma unui congres anul trecut susține că l-a exclus pe Diaconescu din partid. Acesta a promis că va face alianță cu USR și Forța Dreptei.

Ștampila se pare că e tot la Diaconescu, în plină dispută juridică.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Anul Nou vine cu majorarea punctului de amendă de circulație. Cât va „costa” cea mai mică abatere în trafic

Pentru că vor crește salariile, se măresc și amenzile de circulație. De la anul, șoferii care fac cea mai mică greșeală în trafic...

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...
Ultima oră
Pe aceeași temă