1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeEconomieAutoApple ar oferi 2 miliarde de dolari pentru drepturile de difuzare din...

Apple ar oferi 2 miliarde de dolari pentru drepturile de difuzare din Formula 1

Apple plănuiește un alt potențial acord sportiv pentru Apple TV+, susținând că se gândește să ofere 2 miliarde de dolari pe an pentru drepturile exclusive de streaming pentru acoperirea Formula 1.

Apple oferă deja o serie de servicii legate de sport pe Apple TV+, inclusiv MLB „Friday Night Baseball” și MLS Season Pass. Potrivit unui nou raport, Apple se gândește să treacă la sportul cu motor.

Potrivit Business F1 Magazine, așa cum este acoperit de GPBlog, Apple lucrează în prezent la o ofertă pe care Grupul de Formula 1 „nu o poate refuza”. Se crede că acordul actual propus este evaluat la 2 miliarde de dolari pe an, ceea ce se presupune că este dublu față de ceea ce primește Grupul de Formula 1 pentru drepturile TV globale.

În mod neobișnuit, acordul nu ar oferi Apple exclusivitate deplină de la început, ci aproximativ 25% din pachetul total de drepturi de streaming. Pe măsură ce contractele de drepturi existente expiră, acest procent ar crește, potențial atingând 100% în cinci ani.

Cu atât mai mult, Apple ar putea plăti o sumă fixă ​​pe an în loc să vadă creșterea prețului pe măsură ce crește procentul. Această taxă fixă ​​se poate aplica și pentru un termen de șapte ani.

Formula 1 nu este un domeniu complet nou pentru Apple, deoarece a produs conținut pentru Apple TV+ în domeniu, inclusiv un documentar despre de șapte ori campion mondial Lewis Hamilton, iar CEO-ul Apple, Tim Cook, a fluturat și el steagul în timpul Marelui Premiu al SUA din octombrie 2022.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă