20.6 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeȘtirile zileiApple anunță un acord de mai multe miliarde de dolari pentru componente...

Apple anunță un acord de mai multe miliarde de dolari pentru componente 5G fabricate în SUA

Apple a anunțat marți un acord de mai multe miliarde de dolari pentru a dezvolta componente de radiofrecvență și conectivitate wireless 5G în Statele Unite, potrivit CNN

Compania a declarat că se asociază cu producătorul american Broadcom pentru componentele care vor fi proiectate și construite în mai multe centre de producție și tehnologie americane, inclusiv în Fort Collins, Colorado, unde Broadcom deține o unitate.

“Toate produsele Apple depind de tehnologia proiectată și construită aici, în Statele Unite, și vom continua să ne aprofundăm investițiile în economia americană, deoarece avem o credință de nezdruncinat în viitorul Americii”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat de presă.

Suma exactă a tranzacției nu a fost dezvăluită.

Efortul face parte dintr-un angajament mai amplu pe care Apple (AAPL) l-a luat în 2021 de a investi 430 de miliarde de dolari în economie până în 2026. Apple (AAPL) a declarat că este pe drumul cel bun pentru a-și atinge obiectivul, în urma cheltuielilor directe cu furnizorii americani, a investițiilor în centrele de date și a cheltuielilor de capital.

În 2018, Apple s-a angajat inițial la 350 de miliarde de dolari pentru a construi noi facilități și a crea 20.000 de locuri de muncă, dar ulterior a majorat această cifră la 430 de miliarde de dolari, menționând că și-a “depășit semnificativ” promisiunea.

De asemenea, mișcarea vine în contextul în care Apple continuă să parieze pe tehnologia 5G. Apple a introdus 5G pe iPhone în 2020 și de atunci a lansat alte dispozitive compatibile cu 5G, inclusiv Apple Watch Series 7 și iPad Pro.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă