17.5 C
București
luni, 5 iunie 2023
AcasăInternaționalAntony Blinken vrea ca SUA să revină în cadrul UNESCO

Antony Blinken vrea ca SUA să revină în cadrul UNESCO

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a pledat miercuri pentru revenirea Statelor Unite(SUA) în cadrul UNESCO în special cu scopul de a contracara influenţa Chinei, informează joi AFP.

„Cred sincer că ar trebui să ne întoarcem în UNESCO”, a spus secretarul de stat american în faţa unei comisii parlamentare.

„Nu pentru a le oferi un cadou, ci pentru că ceea ce se întâmplă acolo contează cu adevărat”, a spus el, citând în special dezbaterile din cadrul organizaţiei cu sediul la Paris despre inteligenţa artificială sau educaţie, potrivit agerpres.ro.

Blinken vrea ca SUA să revină în cadrul UNESCO după retragerea din timpul administrației Trump la sfârșitul anului 2018

Statele Unite s-au retras în timpul administraţiei Trump, la sfârşitul anului 2018, ca represalii pentru ceea ce au invocat ca fiind o atitudine părtinitoare, anti-israeliană, a agenţiei ONU. Suspendaseră deja plata cotizaţiilor în 2011, când palestinienii au devenit membri.

„China este acum cel mai mare contributor la UNESCO”, a menţionat Blinken şi „nu suntem nici măcar la masă. Este important să ne întoarcem acolo”.

Departamentul de Stat al SUA a solicitat 150 de milioane de dolari pentru a finanţa această eventuală revenire în propunerea de buget pentru 2024 a administraţiei Biden, care a fost recent înaintată spre aprobare Congresului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Secretarul de stat al SUA, către poporul rus: „Nu putem alege viitorul pentru voi”

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a adresat un mesaj poporului Rusiei, în care îi invită pe cetățenii ruși să decidă singuri ce...
00:00:31

VIDEO: Modi vizitează cel mai grav dezastru feroviar indian din ultimele decenii

Cel puțin 261 de persoane au murit în cel mai grav dezastru feroviar din India din ultimele două decenii, au anunțat sâmbătă autoritățile, după...

Program Festival du Bonheur din ParkLake. Concerte și preparate pentru toate gusturile

Dacă nu știi ce să faci în următorul weekend, îți punem la dispoziție Festival du Bonheur organizat la ParkLake. Intrarea este gratuită, iar concertele...
Ultima oră
Pe aceeași temă