3.7 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentANPC începe verificarea operatorilor economici HORECA

ANPC începe verificarea operatorilor economici HORECA

Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis solicitarea către comisarii din întreaga țară de a efectua verificări amănunțite asupra operatorilor economici din sectorul HORECA (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) pentru a se asigura că aceștia dețin toate autorizațiile necesare și obligatorii în legătură cu activitatea lor.

Comandamentul de iarnă 2023-2024

“Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a analizat întreaga situaţie creată în urma incidentelor nefericite petrecute în ultima perioadă, în sectorul HORECA. Astfel, în contextul derulării acţiunilor de control de către ‘Comandamentul de iarnă 2023-2024’ – structură special creată de ANPC, în mod tradiţional, anual, pentru a supraveghea activitatea din zonele turistice, în care consumatorii îşi petrec vacanţa de iarnă, pe teritoriul României – conducerea ANPC a solicitat, prin grupurile de comunicare internă ale instituţiei, comisarilor din întreaga ţară şi mai ales celor angrenaţi în structurile Comandamentului, să verifice dacă operatorii economici, care activează în sectorul HORECA, deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfăşoară”, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis Agerpres.

În situaţiile constatate ca fiind neclare, care necesită lămuriri suplimentare sau în care se ridică semne de întrebare, ANPC urmează să formuleze adrese către autorităţile emitente, pentru a le fi adusă la cunoştinţă starea de fapt.

“Solicitarea conducerii ANPC de verificare, de către echipele de comisari, a existenţei documentelor necesare funcţionării nu reprezintă o suprapunere de atribuţii cu instituţiile emitente ale avizelor sau ale autorizaţiilor respective, ci o simplă asigurare a faptului că aceste documente se află în posesia operatorilor economici, fără a fi analizată modalitatea în care acestea sunt emise, situaţie care intră în sarcina exclusivă a emitenţilor”, se precizează în comunicat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă