24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSocialANM anunță cod galben de ninsori în 25 de județe

ANM anunță cod galben de ninsori în 25 de județe

Administrația Națională de Meteorologie anunță o cod galben de ninsori la munte, dar și în județele din nord-vestul țării. Astfel, în următoarele ore se vor înregistra căderimasive de zăpadă în aproape jumătate din țară.

Meteorologii au emis joi dimineață avertizări Cod galben de viscol și intensificări ale vântului la munte și în 25 de județe.

Potrivit ANM, alertele meteo sunt valabile pentru următoarele zile. Astfel, joi, în intervalul orar 12.00 și până sâmbătă ora 10.00, la munte, în special la altitudini de peste 1.600 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h, va fi viscol, vizibilitate redusă și zăpadă troienită.

Iarna lovește năprasnic centrul și nord-vestul țării

În ceea ce privește zonele vizate, potrivit avertizării cod galben de ninsori este vorba despre județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Tototdată, meteorologii mai anunță că un alt cod este în vigoare de joi ora 12.00 până vineri ora 2.00. Sunt județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița – Năsăud și Mureș, unde vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55 65 km/h, viscolind ninsoarea.

La munte, în zonele înalte, vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii. Temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Urmărește România Liberă și pe pagina de Facebook

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă