23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăAngajații ar putea primi abonamente pentru sport și facilitați pentru recuperare medicală

Angajații ar putea primi abonamente pentru sport și facilitați pentru recuperare medicală

Angajații ar putea beneficia de abonamente pentru sport, dar şi programe de recuperare medicală din partea firmelor unde lucrează, prevede o iniţiativă legislativă adoptată săptămâna aceasta în Parlament.

Deputatului USR, Claudiu Năsui spune că proiectul permite angajatorilor să îşi deducă aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an/angajat, potrivit jurnalul.ro.

“Legea adoptată de Parlament, pe care am co-iniţiat-o, introduce, după modelul deducerilor pentru Pilonul III şi pentru asigurările de sănătate, o nouă deducere: pentru sălile de sport şi alte facilităţi sportive. Legea are drept scop ca românii să poată merge să facă sport şi mişcare, să aibă un stil de viaţă mai sănătos”, declară Claudiu Năsui, într-un comunicat, potrivit jurnalul.ro.

Angajații ce ar primi abonamente pentru sport vor avea posibilitatea de a deduce aceste cheltuieli în limita a 400 de euro pe an

Proiectul de lege completează Codul fiscal în sensul introducerii în categoria cheltuielilor deductibile a contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scopul de întreţinere, profilactic sau terapeutic. Cheltuielile vor fi deductibile în limita echivalentului a 400 de euro pe an, se arată în comunicat.

De această facilitate fiscală vor beneficia atât salariaţii, cât şi cei care au venituri din activităţi independente.

Conform ultimului raport al Comisiei Europene din 2021 privind profilul de ţară, speranţa de viaţă în România rămâne printre cele mai scăzute din UE, cu aproape 6 ani sub media UE. Aproape jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali, care includ îndeosebi activitatea fizică scăzută – alături de factori precum consumul de tutun, alimentaţia nesănătoasă, consumul de alcool – pe lângă factorii de mediu, cum ar fi poluarea atmosferică, mai precizează sursa citată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...

Cupa Mondială de Rugby. Scoția a zdrobit România cu 84 – 0

Scoția, una dintre cele mai bune echipe de rugby din lume, a învins România cu 84 - 0. Meciul s-a jucat în Grupa B a...

De ce e îmbrăcat în alb Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

   Explicațiile vin chiar în ziua în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies