37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiParașutiștii americani vor fi lansați în Estonia, apoi în România

Parașutiștii americani vor fi lansați în Estonia, apoi în România

Divizia 82 Aeropurtată a Forțelor Terestre ale armatei americane (US Army) va fi debarcată în Europa, în următoarele zile, pentru a participa la exercițiul miitar denumit Defender Europe 2021.

În prima parte a acestui exercițiu, denumită Swift Response, parașutiștii americani se vor antrena în Estonia. Ulterior, zona cea mai importantă a exercițiului va fi aceea din România.

US Army anunță că, la exercițiul Defender Europe 2021, vor participa în total circa 28.000 de militari, proveniți din 27 de țări, care se vor antrena în peste 30 de locații din 12 țări.

Tot în cadrul acestui exercițiu, elicoptere de luptă Apache, din Brigada 12 Aviație de Luptă a US Army, au executat trageri în Germania, în poligonul Grafenwoehr.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă