32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialAlertă: Fraudă prin SMS-uri în numele Poștei Române

Alertă: Fraudă prin SMS-uri în numele Poștei Române

Poșta Română avertizează că nu trimite SMS-uri prin care cere date personale. Informarea vine după ce mai multe persoane au raportat că au primit astfel de mesaje înșelătoare.

Nu accesați link-urile și nu oferiți informații legate de adresă, e-mail sau număr de telefon. Este cel mai probabil o tentativă de fraudă, avertizează Poșta Română.

Directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, explică gravitatea situației pentru Știrile Pro TV:

Sunt două motive pentru această înșelătorie. Pe de-o parte, Poșta Română este un brand foarte cunoscut în țară, ceea ce face ușor pentru infractori să folosească sigla pentru a câștiga încrederea victimelor. Pe de altă parte, este un mod rapid pentru persoanele rău intenționate de a face bani.

De-a lungul timpului și alte instituții s-au confruntat cu situații similare. Grijă mare la mesajele de acest tip și atenție la ce date vă sunt solicitate. De cele mai multe ori, mesajele trimise de instituții au ca scop doar informarea și nu solicitarea de informații cu caracter personal.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă