9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăȘtirile zileiActiviștii pentru climă s-au lipit de mașinile sport la Salonul Auto de...

Activiștii pentru climă s-au lipit de mașinile sport la Salonul Auto de la Paris

Activiștii pentru climă ai Extinction Rebellion France au ocupat un stand la Salonul Auto de la Paris 2022, vineri (21 octombrie), și și-au lipit mâinile de mai multe mașini sport expuse.

Imaginile i-au arătat pe unii protestatari așezați pe podea, cu mâinile lipite de vehicule, în timp ce alții au desfășurat un banner mare pe care scria „expoziția auto a distrugerii”.

Activiștii au spus că protestează împotriva promovării „absurde” prin expoziții a utilizării individuale a mașinilor în mijlocul unei crize energetice globale și au cerut interzicerea reclamelor auto și îmbunătățirea transportului public, potrivit Reuters.

Ei au acuzat, de asemenea, industria de automobile că încearcă să-și „spele verde” imaginea folosind mașini electrice și hibride, despre care Extinction Rebellion susține că au și implicații negative asupra mediului.

Grupul de acțiune pentru climă a spus că această creștere a costurilor cu combustibilul și electricitatea necesită un sistem de transport public îmbunătățit pentru a ajuta francezii care trăiesc în condiții economice precare.

Acum activiștii pentru climă au protestat, deși Macron anunțase subvenții mai mari pentru vehicule electrice la Salonul Auto de la Paris

Președintele Emmanuel Macron a anunțat subvenții mai mari pentru familiile cu venituri modeste pentru a cumpăra vehicule electrice (EV) și a insistat pentru o producție locală mai mare la Salonul Auto de la Paris de luni (17 octombrie).

„Ceea ce contează pentru noi este că atunci când vom sprijini și încuraja conaționalii noștri să schimbe vehiculele și să se îndrepte din ce în ce mai mult către vehicule hibride sau electrice și, în special, să facem vehiculele electrice la prețuri accesibile – înseamnă că vom avea producție franceză „, a spus Macron, potrivit Reuters.

La deschiderea Salonului Auto de la Paris, Stellantis CEE Carlos Tavares a anunțat că va dubla ponderea modelelor de mașini electrice pe care le produce în Franța, adăugând că unele modele noi ale mărcii sale Peugeot vor fi produse în uzina constructorului din Mulhouse.

Macron vrea mai multe subvenții pentru achiziția de vehicule electrice, mai ales că Renault va lansa un nou model în 2025

Noul EV al producătorului francez Renault, un SUV mic cu semne stilistice de la emblematicul 4L al anilor 1960, va fi produs la uzina Maubeuge a producătorului auto din nordul Franței și va fi pus în vânzare în 2025.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

”Au început lucrările cu două utilaje”

Lucrările pe lotul 3 al autostrăzii A7, care leagă localitatea Pietroasele de municipiul Buzău, au început pe 1 martie, dar se pare că...

Albania pune la dispoziția NATO o bază aeriană pe care o folosea URSS pentru a amenința Occidentul

Albania pune la dispoziția aliaților ei din NATO o bază aeriană care, în vremea "Războiului Rece", era folosită de URSS pentru a intimida Occidentul. Baza...
Ultima oră
Pe aceeași temă