29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiActiviștii de mediu germani apără un sat destinat exploatării unei mine de...

Activiștii de mediu germani apără un sat destinat exploatării unei mine de cărbune

Situația a rămas tensionată în Luetzerath marți dimineața (10 ianuarie), în timp ce activiștii de mediu germani ce luptă cu schimbările climatice s-au confruntat cu poliția care încerca să elibereze accesul pentru a efectua o demolare planificată pentru deschiderea unei mine de cărbune, potrivit Reuters.

Aproximativ 300 până la 350 de protestatari au participat, potrivit departamentului de poliție din Aachen.

Poliția a îndepărtat marți protestatarii care formaseră un lanț uman și i-a împiedicat pe alții să construiască tranșee.

Poliția a spus că se așteaptă să demonteze trepiedele din lemn pe care s-au agățat activiștii până la sfârșitul zilei.

Activiștii de mediu se opun deschiderii unei mine de cărbune ce va fi operată de compania germană RWE

Ocuparea satului din vestul Germaniei și a drumului de către protestatari a fost inițial creată pentru a opri demolarea planificată a Luetzerath și extinderea unei mine de cărbune în aer liber, care va fi operată de compania germană de energie RWE.

Poliția a încercat marți să elibereze drumul spre Luetzerath, în timp ce o operațiune de defrișare a satului era de așteptat să înceapă miercuri și să fie finalizată până la sfârșitul lunii februarie.

Într-o conferință de presă de luni, șeful poliției din Aachen a spus că se aștepta să fie o operațiune dificilă, dar se aștepta și la unele violențe.

Marți, poliția de la fața locului a cerut protestatarilor să părăsească zona în mod pașnic.

RWE plănuiește să înceapă activitatea până la sfârșitul lunii februarie.

Activiștii germani pentru climă au protestat de ani de zile împotriva acestor planuri, afirmând că extracția în continuare a cărbunelui ar fi contrară obiectivelor naționale ale Germaniei de a reduce emisiile de carbon.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:09

Zeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară

Zeci de mii de oameni s-au adunat la Stonehenge, renumitul sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO din sud-vestul Angliei, pentru a sărbători solstițiul...

Corp găsit după inundațiile din Elveția, două persoane încă dispărute

Salvatorii elvețieni au găsit duminică corpul uneia dintre cele trei persoane dispărute de la inundațiile care au lovit cantonul sud-estic Grisons, a declarat poliția. Furtunile...

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă