20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăPoliticăAchiziția BMW-urilor de către Ministerul de Interne, verificate de DNA și Parchetul...

Achiziția BMW-urilor de către Ministerul de Interne, verificate de DNA și Parchetul European

Europa Liberă notează că DNA și Parchetul European cercetează contractul pe care Poliția Română l-a încheiat cu Automobile Bavaria, atunci când a cumpărat 600 de BMW-uri.

Poliţia a transmis, într-un răspuns oficial pentru Europa Liberă, citat de news.ro, că „a pus la dispoziţia Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziţie”.

Mai mult, se pare că mașinile nu au fost încă recepționate. Acest răspuns vine după ce la începutul acestei săptămâni, Europa Liberă a solicitat informaţii despre derularea acestui contract şi dacă instituţii de cercetare şi control, precum Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor sau Comisia Europeană au cerut detalii despre contractul pentru livrarea celor 600 de BMW-uri pentru Poliţie.

DNA a intrat pe fir

De altfel, și DNA verifică achiziția respectivă. La licitația de anul trecut, s-a prezentat doar un singur ofertant. De altfel, surse judiciare au declarat pentru sursa citată, că DNA a deschis un dosar penal în toamna anului trecut, în urma autosesizării.

”Am sesizat Parchetul European condus de Laura Codruţa Kovesi cu privire la achiziţia celor 600 de automobile de lux de către Inspectoratul General al Poliţiei Române. Aşa cum a fost descris deja în spaţiul public, licitaţia prin care au fost achiziţionate aceste maşini ridică suspiciuni serioase, caietul de sarcini fiind precis proiectat în aşa fel încât un singur producător auto să se califice”, a anunţat, Mituţă, Europarlamentar Renew Europe, într-un mesaj pe Facebook.  

G4Media a transmis că licitația respectivă, prin care IGPR a achiziționat 600 mașini BMW de la Automobile Bavaria SRL, companie condusă de Michael Schimdt, prieten cu Iohannis, este considerată o dedicație politică.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu cercetată disciplinar

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, cea în mâinile căreia stă soarta unuia dintre cele mai răsunăătoare procese din ultimii ani, cel al lui Vlad...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă