25.2 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSocialAccesul pe Podul Tineretului din București va fi închis pentru lucrări de...

Accesul pe Podul Tineretului din București va fi închis pentru lucrări de reabilitare

Trustul de Clădiri Metropolitane anunţă că accesul pe Podul Tineretului va închis temporar, deoarece începând de luni vor fi demarate lucrări de reabilitare.

“Accesul pe Podul Tineretului va închis temporar! Vă informăm că, începând de luni, vor fi demarate lucrările de reabilitare la Podul Tineretului. În acest sens, vă aducem la cunoştinţă că circulaţia pietonală va fi închisă temporar pe pod şi pe aleile de sub pod, pentru a permite desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor”, anunţă compania, pe Facebook, conform agerpres.ro.

Conform aceleiaşi surse, lucrările vor dura aproximativ un an.

“Echipa noastră depune toate eforturile pentru a finaliza proiectul cât mai rapid şi pentru a minimiza disconfortul creat de închiderea temporară a podului. Vă rugăm să urmaţi semnalizările şi să alegeţi rutele alternative, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru desfăşurarea lucrărilor”, menţionează Trustul de Clădiri Metropolitane.

Accesul pe Podul Tineretului a fost închis temporar pentru lucrări de reabilitare, după ce în 2022 CGMB a aprobat indicatorii actualizați

În septembrie 2022, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizaţi pentru reabilitarea podului din Parcul Tineretului, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5,8 milioane de lei, iar durata de realizare de 12 luni.

Primarul general, Nicuşor Dan, preciza la momentul respectiv că podul pentru care se propun lucrări de reparaţii capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului şi este destinat traficului pietonal şi ocazional auto, în situaţii de urgenţă şi pentru lucrări de întreţinere. În cadrul lucrărilor de reparaţii capitale se vor reface grinzile de susţinere a parapetelor metalice pietonale, hidroizolaţiile, se va realiza un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafaţa carosabilă, refacerea scărilor, a platformei de acces către Sala Polivalentă şi reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.

Explozie puternică, urmată de un incendiu la un restaurant din cartierul Tineretului din Capitală

Potrivit ISU Bucureşti – Ilfov, suprafaţa afectată este de aproximativ 100 de metri pătraţi şi cel puţin 16 maşini au fost avariate.

Au fost scoase mai multe butelii din interior, unde a fost ardere generalizată. Nu sunt persoane rănite, apartamentele de la etajele superioare nefiind locuite, întrucât sunt inchiriate unor firme.

Deocamdată se fac verificări in interior pentru a se vedea dacă există fisuri ale elementelor de construcţie din care să rezulte decă a fost afectată structura de rezistenţă a blocului. Într-un final, incendiul a fost stins, dar traficul pe Bulevardul Gheorghe Şincai este restricţionat pe ambele sensuri între Timpuri Noi şi Tineretului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Peste 55 de milioane de lei, încasate de CFR Marfă din vânzarea de locomotive şi vagoane

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, sumele obţinute în cadrul acestui proces sunt folosite exclusiv pentru stingerea ajutorului de stat declarat nelegal...

Președinta Parlamentului European vrea ca România și Bulgaria să intre în Schengen în anul 2023

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că România și Bulgaria merită să fie primite în Spațiul Schengen, exprimându-și speranța că acest lucru se...

Oana Zăvoranu divorțează de iubitul tinerel. Vedeta spune că acum este „liberă și disponibilă”

„Sunt în sfârșit o femeie liberă care are de unde alege… Asta sunt eu… expansivă și cu chef de viață și iubire multă....
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies