3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăA început ședința la Cotroceni. Se stabilesc noi restricții

A început ședința la Cotroceni. Se stabilesc noi restricții

Președintele a convocat ședința la ora 17:30

Ședința convocată de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni a început. Președintele țării discută cu responsabilii guvernamentali noi soluții pentru a gestiona situația epidemiologică actuală.

La întâlnire este prezent premierul interimar Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății Attila Cseke, ministrul interimar de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supaveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

Şeful statului a declarat, marți, că se impun cât mai curând restricţii care să ducă la limitarea pandemiei, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta care face ca cifrele să fie din ce în ce mai alarmante.  

Situația epidemiologică s-a agravat în ultimele săptămâni. În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 17.158 de cazuri noi de infecție cu Covid-19 și 423 de decese. Președintele Klaus Iohannis a cerut măsuri grave și restrictive pentru a opri valul de noi îmbolnăviri.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă