17 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalTrei oameni au murit și un altul este rănit într-o avalanșă din...

Trei oameni au murit și un altul este rănit într-o avalanșă din Zermatt

Trei persoane au murit şi o alta a fost rănită luni, într-o avalanşă în Zermatt, una dintre cele mai populare staţiuni de schi şi alpinism din Elveţia, a anunţat poliţia cantonală din Valais, transmite AFP, preluat de agerpres.ro.

“Avalanşă Riffelberg – la începutul serii, bilanţul evenimentului este de trei persoane decedate şi una rănită. Căutările au fost suspendate în această seară”, a spus poliţiştii într-un mesaj publicat pe reţeaua de socializare X.

Alunecarea mare de zăpadă, conform imaginilor video difuzate în special pe X, s-a produs după-amiaza devreme în sectorul din afara pistelor din Riffelberg, pe înălţimile comunei Zermatt.

Resurse semnificative de asistenţă, inclusiv aeriană, au fost dislocate imediat pentru a încerca să acorde ajutor victimelor.

Ninsorile abundente şi vânturile foarte puternice au determinat autorităţile să avertizeze asupra unui risc semnificativ de avalanşă în regiunile alpine din sudul Elveţiei. Pericolul a fost mare în anumite părţi din cantonul Graubunden şi cel din Valais.

În această iarnă, 14 persoane, majoritatea schiori de fond, şi-au pierdut deja viaţa în avalanşele din Elveţia, potrivit bilanţului publicat pe 27 martie de Institutul pentru studiul zăpezii şi avalanşelor (SLF).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

FC Hermannstadt a învins-o pe UTA, într-un meci din etapa a patra a fazei play-out a Superligii

FC Hermannstadt a obținut o victorie importantă împotriva echipei UTA, într-un meci disputat la Arad și încheiat cu scorul de 3-1 (1-0), în cadrul...

Cetățean turc, reținut în cazul cadavrului găsit lângă A1

Un cetăţean turc a fost reţinut pentru 24 de ore în cazul cadavrului unei femei găsit în urmă cu câteva zile la ieşirea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă