25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăEconomieAuto8.000 de mașini electrice înmatriculate în România în prima jumătate a anului

8.000 de mașini electrice înmatriculate în România în prima jumătate a anului

Aproximativ 8.000 de vehicule cu zero emisii de CO2 au fost înmatriculate în România în primele 6 luni din 2023, a anunţat, azi, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În primul semestru al anului 2023, în România, au fost înmatriculate 7.811 vehicule cu zero emisii de CO2. La nivel naţional, angajaţii Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI) au eliberat în acest interval 4.884 de plăcuţe de înmatriculare cu numere verzi. De la introducerea în circulaţie a numerelor verzi, respectiv din anul 2022, până în prezent au fost emise peste 11.000 de astfel de plăcuţe de înmatriculare”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Numărul înmatriculărilor autovehiculelor cu zero emisii a rămas constant în primul semestru al anului 2023 faţă de ultimul semestru al anului 2022, când au fost înmatriculate 7.873 de vehicule. În prezent, în România sunt înmatriculate peste 33.000 de vehicule electrice şi aproximativ 154.000 de vehicule hibrid.

MAI arată că numerele verzi pentru acest tip de autovehicule au fost introduse în ţara noastră începând cu luna iunie 2022 şi au drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, dar şi stabilirea unor politici de transport pentru protejarea mediului înconjurător.

„Acest tip de plăcuţe este disponibil atât la înmatricularea maşinilor noi, cât şi pentru automobilele deja înscrise în circulaţie”, se precizează în comunicat.

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite

40 de grame de heroină introdusă în România. DIICOT a prins în flagrant unul dintre inculpați

La data de 12 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au emis un...

Poșta Română, prea mulți șefi și salarii de nimic pentru poștași. Firmele de curierat rapid fac munți de bani

Poșta Română este o companie aflată în subordinea ministerului Digitalizării și teoretic ar trebui să fie alocați bani, iar managementul companiei să pună pe...

“Războiul proxy” devine război oficial. România se plasează de partea Israelului, împotriva Iranului

Atacul cu drone și cu rachete al Iranului asupra Israelului, din dimineața de 14 aprilie 2024, a marcat punctul în care "războiul proxy" din...
Ultima oră
Pe aceeași temă