12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternațional31 de „străini” au fost răpiți sâmbătă în nordul Mexicului când mergeau...

31 de „străini” au fost răpiți sâmbătă în nordul Mexicului când mergeau spre SUA

În total, 31 de “străini” au fost răpiţi sâmbătă, în nordul Mexicului, când călătoreau cu autobuzul spre un oraş de la frontiera cu Statele Unite(SUA), a anunţat marţi un purtător de cuvânt al serviciilor regionale de securitate, notează AFP, preluat de agerpres.ro.

Şoferul a raportat că autobuzul “a fost blocat de cinci vehicule” şi că “31 dintre cei 36 de pasageri” au fost răpiţi, a declarat purtătorul de cuvânt al securităţii statului Tamaulipas, Jorge Cuellar, pentru televiziunea de ştiri Milenio.

Persoanele răpite “sunt străini”, iar ceilalţi cinci călători sunt mexicani, a adăugat el.

Autobuzul plecase din Monterrey, un oraş industrial din nord, şi avea ca destinaţie finală Matamoros, un oraş frontalier de unde migranţii încearcă să treacă în Brownsville, Texas.

Preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador a făcut cunoscut în cursul conferinţei de presă zilnice că operaţiunile de căutare au început chiar de sâmbătă.

Între octombrie 2022 şi septembrie 2023, în Statele Unite au fost reţinuţi peste 2,4 milioane de migranţi pe uscat, un record, potrivit poliţiei americane de frontieră.

Frontiera dintre Statele Unite şi Mexic a devenit “cea mai periculoasă rută de migraţie terestră din lume”, cu 686 de morţi sau dispăruţi, potrivit unui raport din septembrie al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat la Ciudad de Mexico în săptămâna Crăciunului pentru o întâlnire cu preşedintele Lopez Obrador pe tema migraţiei dintre cele două ţări. Preşedintele mexican a anunţat după reuniune “acorduri importante”, fără alte detalii.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Date Eurostat: Avem cei mai săraci tineri din UE. Un sfert dintre aceștia se confruntă cu deprivare materială şi socială severă

România avea în 2022 cea mai ridicată rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani...

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...

Sforarul șef al Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, încă 5 luni administrator provizoriu ilegal la RAR

Sforarul șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, și-a prelungit ilegal, cu acordul ministrul Sorin Grindeanu, provizoratul ca administrator al Registrului...
Ultima oră
Pe aceeași temă