21.6 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternațional170000 de spanioli au ieșit în stradă, la Madrid

170000 de spanioli au ieșit în stradă, la Madrid

Aproximativ 170000 de spanioli au ieșit în stradă, sâmbătă, la Madrid, pentru a protesta împotriva legii amnistiei pentru separatiștii catalani, anunțată de Pedro Sanchez, premierul care a recâștigat poziția cu ajutorul partidelor catalane.

Participanţii protestează împotriva unei legi aduse în spaţiul public de Sanchez încă înainte de a fi ales din nou premier.
Acesta avea nevoie de voturile partidului catalan, printre voturile altor partide, pentru a obţine majoritate, conform epicnews.ro.
În schimbul voturilor, a anunţat că va fi dată o lege pentru amnistia separatiştilor catalani.

Liderul partidului socialist din Spania a declarat în faţa deputaţilor, la depunerea jurământului de investitură în poziţia de premier, joi, că acordul de amnistie va ajuta la „vindecarea rănilor”, potrivit BBC. 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul începe să strângă cureaua. Majorările salariale și ale pensiilor, greu de îndeplinit

Guvernul a promis majorări de salarii și pensii, iar acum ministrul finanțelor, Marcel Boloș, trage un semnal de alarmă că nu mai sunt bani...

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie - 12 mai 2024. Astfel,...

Premierul spaniol Pedro Sanchez nu demisionează

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că nu demisionează din funcția de premier. Anunțul vine după o pauză de câteva zile. Prim-ministrul spaniol Pedro...
Ultima oră
Pe aceeași temă