Judeţele afectate au fost Argeş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Sălaj, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea, iar drumurile naţionale – DN 66, DN 66C, DN 67C, DN 65, DN 65C, DN 6, DN 7, DN 7A, DN 7C, DN 1A, DN 1C.
Din cauza depunerilor de zăpadă şi a vântului puternic au fost doborâţi 260 de copaci peste 36 de autovehicule, patru stâlpi de electricitate, două acoperişuri, iar mai multe cabluri au fost rupte.
„O situaţie deosebită o constituie lipsa alimentării cu energie electrică, la ora 7,00 fiind înregistrate avarii în 320 de localităţi. Echipele de intervenţie ale distribuitorilor de energie electrică acţionează în toate zonele pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp. De asemenea, şenilatele din dotarea ISU Timiş şi ISU Mehedinţi au acordat sprijin echipelor tehnice pentru asigurarea accesului în zonele înzăpezite. Pentru asigurarea necesităţilor populaţiei şi administraţiei publice locale, încă de ieri IGSU a mobilizat în judeţele Caraş-Severin şi Timiş 10 containere generatoare de curent electric de mare capacitate, care deservesc spitale, uzine de apă, dar şi cartiere sau localităţi în care este întreruptă energia electrică. În această dimineaţă, alte două generatoare de mare capacitate din judeţele Cluj şi Mureş vor fi trimise în judeţul Timiş”, informează IGSU.
Potrivit sursei citate, în cursul zilei de duminică, în municipiul Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi, pompierii au intervenit pentru deblocarea unei ambulanţe care se deplasa la un pacient.
În judeţul Hunedoara, un tren de călători a fost oprit în apropierea gării Strâmbuţa din cauza blocării liniei ferate de copaci căzuţi, pompierii preluând cele 20 de persoane cu un microbuz care le-a transportat în siguranţă la Petroşani.
„La această oră mai sunt în desfăşurare misiuni în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, pentru degajarea copacilor căzuţi pe drumurile publice şi pe autovehicule. Nu sunt înregistrate situaţii de localităţi izolate sau persoane rămase înzăpezite. În continuare, la nivel naţional, peste 4.900 de pompieri militari sunt pregătiţi să desfăşoare misiuni de salvare şi restabilire a situaţiei de normalitate, în contextul vremii nefavorabile. Echipajele care asigură intervenţia de urgenţă şi alimentarea cu energie electrică vor rămâne dislocate în zonele afectate până la înlăturarea tuturor urmărilor fenomenelor meteorologice periculoase”, precizează IGSU.