19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternațional10000 de sodați ruși au fost retrași de la frontiera Ucrainei

10000 de sodați ruși au fost retrași de la frontiera Ucrainei

Peste 10.000 de soldați ruși s-au întors la bazele lor permanente după o lună de exerciţii în apropierea frontierei Ucrainei, a informat sâmbătă agenţia de presă Interfax, citând armata rusă.

Potrivit Interfax, preluată de Reuters, exerciţiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi în regiunile sudice ale Rusiei Rostov şi Kuban.

Cei 10000 soldați ruși plecați de la frontiera Ucrainei au făcut parte dintr-un contingent mai mare care s-a anternat în jurul acesteia

Desfăşurarea de către Rusia a zeci de mii de militari în nordul, estul şi sudul Ucrainei au alimentat temeri la Kiev şi în capitale occidentale că Moscova ar plănui un atac.

Rusia neagă orice astfel de planuri, spunând că are nevoie de angajamente din partea Occidentului – inclusiv o promisiune de la NATO de a nu extinde alianţa spre Est către graniţele ruseşti – pentru că propria securitate îi este ameninţată de amplificarea legăturilor Ucrainei cu alianţa occidentală, aminteşte Reuters, potrivit agerpres.ro.

Moscova afirmă de asemenea că îşi poate desfăşura trupele pe propriul teritoriu după cum crede de cuviinţă.

Estimările privind numărul de trupe ruseşti mutate recent mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000, cu un document al serviciilor de informaţii americane sugerând că numărul militarilor ar putea fi crescut până la 175.000.

“O etapă de coordonare de luptă a diviziilor, a echipajelor de luptă, echipelor la unităţile motorizate (…) a fost finalizată. Mai mult de 10.000 de militari (…) vor merge în marş spre desfăşurarea lor permanentă de la teritoriul exerciţiilor”, a anunţat Interfax, citând armata.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Motivul incredibil pentru care Kristi Noem, om politic din SUA, și-a ucis câinele

Kristi Noem a spus că a relatat întâmplarea pentru a demonstra că este dispusă să facă lucruri care sunt „dificile şi urâte” atât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă