1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăJustițiePiedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv

Primarul Cristian Popescu Piedone contestă condamnarea cu închisoare primită în dosarul Colectiv.

Piedone primise din partea judecătorilor patru ani de închisoare. Infracțiunea pentru care a fost găsit vinovat este cea de abuz în serviciu. Fapta s-a produs în perioada în care Piedone era primarul Sectorului 4.

Acum, avocatul lui Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva acestei condamnări de patru ani de detenție. Instanţa a stabilit data de 16 iunie 2022 pentru a se pronunța asupra acestei contestații.

Sentința de patru ani de închisoare fusese decisă de Curtea de Apel la data de 12 mai 2022. Este vorba de procesul asupra incendiului care s-a produs în octombrie 2015 în clubul Colectiv din Sectorul 4 al Capitalei. În incendiu sau ca urmare a acestuia au murit 65 de oameni, aflați, la acel moment, în interiorul clubului. 185 de oameni au fost răniți.

Condamnarea cu închisoare, care acum e contestată, fusese deja redusă la jumătate

Sentința pentru Piedone era oricum redusă față de cea pronunțată anterior de Tribunalul București, care îl condamnase pe Piedone la opt ani și jumătate de detenție. Acea condamnare a fost pronunțată la 16 decembrie 2019, însă Piedone a făcut apel.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis dă o recepție la Cotroceni. Simion: E mai onorabil să fiu la Alba Iulia, între oameni cinstiți

Președinția României organizează o recepție la Cotroceni, dedicată Zilei Naționale a României, 1 Decembrie. Joi dimineață, președintele Iohannis și premierul Ciucă vor fi la parada...
00:01:27

Stoltenberg avertizează împotriva dependenței de China

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi (1 noiembrie) că încă mai crede în beneficiile comerțului liber, dar avertizează asupra consecințelor de...

CCR: Mesaj de 1 decembrie prin care îndeamnă la dezvoltarea și modernizarea societății românești

Preşedintele Curţii Constituţionale(CCR), Marian Enache, a transmis, joi, un mesaj de 1 Decembrie, arătând că Ziua Naţională a României înseamnă nu doar unitatea întregului...
Ultima oră
Pe aceeași temă