17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO Primele imagini cu Sebastian Ghiță, după aproape 15 luni

VIDEO Primele imagini cu Sebastian Ghiță, după aproape 15 luni

UPDATE Fostul deputat, Sebastian Ghiţă, a continuat seria dezvăluirilor de după interviul acordat lui Ion Cristoiu. În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Ghiţă a dezvăluit un episod incredibil. Acesta susţine că şeful PSD, Liviu Dragnea, ar fi fost ameninţat de ambasadorul Belgiei pe vremea când era ministru. “Mi-a spus Dragnea că ambasadorul Belgiei a venit la el în birou şi i-a cerut Gara de Nord. Asta o ştiu şi Vasile Dâncu şi Victor Ponta, şi mulţi alţii. Să îi vedem dacă au anticorpi asupra acestei doamne, Kovesi”, a dezvăluit Ghiţă.

UPDATE Imediat după ce a fugit, s-a speculat că ar fi plecat cu multe secrete din România. Acum, Ghiţă a devoalat cu ce a plecat. “Nu am plecat cu secretele serviciilor. Stând 10 – 16 ani în Bucureşti, în aceste medii, ştiu mai multe ca alţi oameni”, i-a dezvăluit Ghiţă într-un interviu lui Ion Cristoiu.

UPDATE Sebastian Ghiță scoate telefonul și îi arată fotografia lui Ion Cristoiu, însă îl roagă să nu o arate public.

”Ați văzut că, astăzi, președintele țării, unii îl simpatizăm, alții nu, dar este președintele țării, el văzând toate acele falsuri din instituția doamnei Kovesi, auzindu-i pe procurorii de acolo, încă le mai zicem procurori, se duceau și o întrebau, lucrau sub coordonarea dânsei. Domnul Iohannis, văzând toate aceste lucruri, a ales să o protejeze pe Laura Codruța Kovesi, văzând că s-au sesizat toate instituțiile, că s-a sesizat Inpecția Judiciară, s-a sesizat CSM-ul, că doamna Tarcea trage un semnal de alarmă, că până și domnul procuror general Lazăr admite că lucrurile sunt în neregulă și cu toate astea președintele a ales să o protejeze.

Cristoiu: Eu v-am întrebat de fotografie

Ghiță: Eu vreau să vă spun că nu e treaba mea

Cristoiu:  Fotografia ne-o arătați?

Ghiță: Dumneavoastră, da, dar nu cred că este momentul ca eu să fac ceva peste președintele României, peste deciziile instituțiilor din țara mea și să încerc eu căderea sau menținerea în funcție a domnei Kovesi.

Ulterior, Ghiță scoate telefonul din buzunar și îi arată lui Cristoiu o imagine, care se presupune a fi cu Laura Codruța Kovesi la Ghiță acasă, însă o arată doar jurnalistului, nu și opiniei publice. 

Cristoiu a declarat că poza îi înfâțișează pe participanți, printre care și Koveși, în crama în care au petrecut cu muzică lăutărească. Conform informațiilor, se pare că este vorba de crama din casa lui Sebastian Ghiță.

 

UPDATE Ghiţă a răspuns fără menajamente la întrebarea lui Ion Cristoiu. Este sau nu ofiţer acoperit? 

“Toate softurile s-au făcut doar în urma unor licitaţii. Sunt mulţi oameni în care servicile şi instituţiile au încredere fără ca aceştia sî fie ofiţeri acoperiţi. Unii oameni şi unele firme ajung să lucreze pentru statul român fără să aibă legătură cu serviciile”, a dezvăluit Sebastian Ghiţă.

 UPDATE ”În primul rând, pentru a-i proteja pe cei care difuzau caseta sau care o comentau sau care au primit-o. Pentru că ați văzut ce s-a întâmplat, au fost chemați și fugăriți de poliție, de procuratură. Jurnaliști, directori…Am hotărât ca unul din mecanismele prin care acele casete, CD-uri, stick-uri, apar la televiziune să fie un plic închis, sigilat și lăsat ori la intrare, ori într-un birou, ori la poartă, astfel încât să nu ajungă, de fiecare dată, în același loc.”, a dezvăluit Ghiță. Fostul deputat PSD a recunoscut că s-a filmat singur.

”Nu mai refuza nimeni plicul alb în care venea un stick. Exista un atât de mare interes încât nu aveam vreo frică…În mintea mea, și sunt convins că și în mintea celor care au decis să difuzeze într-o zi sau alta un episod, a fost ideea că de Crăciun lumea își mai vede și de alte chestiuni în România și nu va exisat un impact așa de mare. E destul de simplu să pui o cameră să filmezi cu tehnologia din ziua de azi.”, a adăugat Ghiță.

UPDATE DNA i-a chemat la audieri pe mai mulți jurnaliști de la România TV, după ce televizunea a difuzat celebrele înregistrări cu Sebastian Ghiță! Parchetul General a deschis un dosar, care, ulterior, a fost închis. Procurorii voiau să afle cum ajungeau la sediul televiuziunii imaginile cu Ghiță. Nu au reușit să afle, dar Ghiță a povestit cum a izbutit să-i păcălească pe anchetatori.

Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu, Ghiță a spus de ce a ales să trimită înregristrările la 10 zile de la fuga din România.

 Sebastian Ghiță a oferit primul interviu video, după fuga din România! În 20 decembrie 2016, Ghiță pleca din țară, de frica unei eventuale arestări. Primele imagini cu Ghiță, câteva poze, îl arătau ras în cap și cu barbă.

”Pentru a nu fi recunoscut, te ajută o schimbare.”, a spus Sebastian Ghiță, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu. Ghiță a renuțat la chelia totală și la barbă.

 Fugarul Sebastian Ghiță i-a acordat un interviu jurnalistului Ion Cristoiu în care îi explică că a participat la chermeza SRI de la K2, chiar în seara în care a fugit din România, pentru că a dorit să se uite pentru ultima oară în ochii lui Florian Coldea.

Ghiță: Era chiar o acțiune, o întâlnire care este obișnuită între membrii Comisiei și cei de la SRI. Totul se desfășura la K2. La astfel de întâniri vin directorul, primul adjunct, adjuncții, nu toți, vin, dau mâna cu cei care își termină mandatul. Am mers și eu la aceea întâlnire, sigur, căutând să mă mai uit încă o dată în ochii lui Florian Coldea.

Cristoiu: Știați că el era capul tuturor acțiunilor?

Ghiță: Nu suntem nici unul naivi. Timp de 2-3 ani le-am explicat lui Marius Iacob și lui Kovesi și lui Maior și altora: domnule, ce se întâmplă cu omul ăsta și cu oamenii ăștia? Nu știam atunci că toți procurorii stau la o masă, că falsifică înregistrări. Povesteau toți martorii ăștia falși, acoperiți, că îi pun ăștia să facă lucruri rele. Eu îi tot explicam lui Coldea că nu e în regulă. El zâmbea, râdea, se făcea pe miratul și atunci am vrut să mă mai uit o dată în ochii lui Coldea, atunci. Omenește vorbind, nu mi-am închipuit că după 2-3 ani nu o să mă bage nici măcar un pic în seamă, după atâtea lucruri întâmplate între noi.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă