USR București, plăngere penală împotriva Gabrielei Firea

Ea este acuzată că, deși ar fi avut indicii că au fost făcute operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală în cazul lucrărilor făcute la Spitalul Gomoiu, nu a sesizat procurorii.

Share

Rl online 0 comentarii

05.11.2019 - 18:25

USR București a depus marți o plângere penală la DNA împotriva primarului Capitalei, Gabrielei Firea. Ea este acuzată că, deși ar fi avut indicii că au fost făcute operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală în cazul lucrărilor făcute la Spitalul Gomoiu, nu a sesizat procurorii.

Plângerea penală a fost depusă de către consilierul municipal Ana Ciceală, candidat USR la Primăria Sectorului 3, care reclamă "fapte susceptibile de a întruni elementele constitutive infracțiunii de abuz în serviciu" în cazul Gabrielei Firea.

Potrivit Anei Ciceală, în sesizarea penală la DNA sunt detaliate circumstanțele în care Gabriela Firea și aparatul administrativ au ezitat să pună la dispoziția consilierilor municipali informațiile de interes public din Raportul întocmit de Corpul de Control în urma verificărilor de la Spitalul Gomoiu.

"Deși cunoștea situația, raportul și recomandările Corpului de Control, Gabriela Firea și aparatul administrativ nu și-au îndeplinit obligațiile legale și din fișa postului. Concret, deși au luat la cunoștință și au avut indicii că s-au efectuat operațiuni și acte ilicite ce pot atrage răspunderea penală, conducerea Primăriei a omis sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală, așa cum prevede legea.

Dacă nu ar fi avut ceva de ascuns, Gabriela Firea ar fi trebuit să prezinte opiniei publice situația de la Gomoiu. Faptul că nu a făcut-o este un indiciu că întreaga situație ar trebui investigată de procurori”, arată sursa citată.

Comentarii