Foto: Mihai Diac

Statul român pierde trei milioane de lei pe an din cauza contrabandei cu țigări

În anul 2019, statul român a pierdut aproximativ trei miliarde de lei din cauza contrabandei cu țigări.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.07.2020 - 14:27

Pe ansamblul anului 2019, eforturile autorităților române în lupta cu traficul ilicit de țigarete s-au concretizat în capturi totale a căror valoare a depășit 78 de milioane de lei.

Totuși, dincolo în ciuda acestor eforturi, "în 2019, România a pierdut aproximativ 3 miliarde de lei din cauza contrabandei cu țigări, bani care ar putea fi investiți în consolidarea capacității de control a forțelor de ordine, prin achiziționarea a 250 de scannere care să ajute la depistarea bunurilor contrafăcute", relevă un comunicat de presă transmis marți.

Traficul cu țigări de contrabandă creează probleme deosebite mai ales la frontiera de nord (județele Maramureș, Suceava, Satu Mare), acolo unde acest gen de infracționalitate pare a fi practicat și din cauza sărăciei.

România continuă să aibă cel mai ridicat nivel al contrabandei cu țigarete din Europa de Est. Totuși, de-a lungul anului 2019, autoritățile din România au reușit să aducă piața neagră a țigărilor sub nivelul de 14 la sută, pentru prima oară după mulți ani.

Comentarii