12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRețea ce se ocupa cu trafic de migranți spre Germania

Rețea ce se ocupa cu trafic de migranți spre Germania

Poliţiile din România, Serbia şi Marea Britanie au arestat trei suspecţi, acţionând pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european împotriva traficului de migranţi, din cadrul Europol.

Arestările au fost operate în cursul unei ”acţiuni sub acoperire” la data de 8 mai şi au coincis cu reţinerea a cinci suspecţi în Serbia, într-o anchetă paralelă.

Operaţiunea, care a fost iniţiată de biroul regional din Munchen al poliţiei federale germane, a presupus mai multe luni de muncă în comun între ţările implicate, sub coordonarea Europol.

Agenţia europeană a descris o reţea sofisticată, în care mijlocitorii foloseau mai multe identităţi şi îşi schimbau rapid locurile de reşedinţă pentru a se sustrage justiţiei. ”Informaţiile Europol arată că aceşti mijlocitori cu reşedinţa în UE aveau de obicei aceeaşi naţionalitate ca şi migranţii traficaţi”, menţionează comunicatul.

Europol a remarcat, de asemenea, o înmulţire a tentativelor de a ascunde migranţi în camioane, statele membre UE raportând în acest an 23 de asemenea incidente, în care au fost implicaţi peste 400 de migranţi. ”Această tendinţă recentă merită o atenţie specială din cauza riscului ca viaţa migranţilor să fie pusă în pericol”, mai arată comunicatul Europol.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă