Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rețea ce se ocupa cu trafic de migranți spre Germania

Europol a destructurat o reţea de traficanţi de persoane care transporta ilegal migranţi în camioane din Balcani spre Germania, a comunicat joi agenţia europeană de poliţie, cu sediul la Haga.

Share

Rl online 0 comentarii

17.05.2018 - 18:50

Poliţiile din România, Serbia şi Marea Britanie au arestat trei suspecţi, acţionând pe baza informaţiilor furnizate de Centrul european împotriva traficului de migranţi, din cadrul Europol.

Arestările au fost operate în cursul unei ''acţiuni sub acoperire'' la data de 8 mai şi au coincis cu reţinerea a cinci suspecţi în Serbia, într-o anchetă paralelă.

Operaţiunea, care a fost iniţiată de biroul regional din Munchen al poliţiei federale germane, a presupus mai multe luni de muncă în comun între ţările implicate, sub coordonarea Europol.

Agenţia europeană a descris o reţea sofisticată, în care mijlocitorii foloseau mai multe identităţi şi îşi schimbau rapid locurile de reşedinţă pentru a se sustrage justiţiei. ''Informaţiile Europol arată că aceşti mijlocitori cu reşedinţa în UE aveau de obicei aceeaşi naţionalitate ca şi migranţii traficaţi'', menţionează comunicatul.

Europol a remarcat, de asemenea, o înmulţire a tentativelor de a ascunde migranţi în camioane, statele membre UE raportând în acest an 23 de asemenea incidente, în care au fost implicaţi peste 400 de migranţi. ''Această tendinţă recentă merită o atenţie specială din cauza riscului ca viaţa migranţilor să fie pusă în pericol'', mai arată comunicatul Europol.

Comentarii