F-16 (Foto: Arhivă)

Procurorii au trimis în judecată un ofițer de poliție

Procurorii din Serviciul Teritorial Brașov al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a doi inculpați.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2019 - 19:48

Unul dintre cei doi inculpați trimiși, luni, în judecată este Valentin Vezeteu, care la data faptelor de care este acuzat era subcomisar de poliție și era șeful Serviciului Sistematizări din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București (D.G.P.M.B.) - Brigada Rutieră.

Valentin Vezeteu va fi judecat pentru trafic de influență și dare de mită, a anunțat, luni, un comunicat transmis de DNA.

Celălalt inculpat este, potrivit DNA, o "persoană fizică fără vreo funcție publică, pentru săvârșirea infracțiunilor de: cumpărare de influență, dare de mită".

"În cursul lunii octombrie 2019, inculpatul Vezeteu Valentin, în calitatea menționată mai sus, la cererea celuilalt inculpat, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației, ar fi promis că își va folosi influența dată de funcția sa de șef în cadrul D.G.P.M.B. - Brigada Rutieră, pentru a-i determina pe colegii săi din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov care instrumentau cauza respectivă, să acționeze în scopul propunerii unei soluții de clasare", menționează rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Pentru “serviciile” sale, inculpatul Vezeteu Valentin ar fi primit de la celălalt inculpat un sejur în valoare de 1.100 lei la un hotel de patru stele situat în stațiunea Poiana Brașov.

De menționat este faptul că, în dosarul Poliției din Poiana Brașov, celălalt inculpat era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în condițiile în care, anterior, acestuia i-a fost suspendat dreptul de a conduce, ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni de conducere sub influența alcoolului.

Concret, la 18 octombrie 2019, dată la care celălalt inculpat era citat pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect, ofițerul de poliție Vezeteu Valentin s-ar fi deplasat la Poliția Stațiunii Poiana Brașov unde ar fi discutat cu mai mulți colegi, printre care și cu cel care instrumenta cauza respectivă, încercând să le impună acestora adoptarea unei soluții de clasare.

În același context, inculpatul Vezeteu Valentin i-ar fi promis polițistului care instrumenta cauza respectivă ajutorul său ori de câte ori se va afla în București și va avea nevoie, precum și un calculator pentru instituția în care lucra, ce urma a fi donat de celălalt inculpat.

În cauză s-a dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare aparținând inculpatului Vezeteu Valentin în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

Comentarii