19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPolițiștii din România și Austria au capturat o grupare care a furat...

Polițiștii din România și Austria au capturat o grupare care a furat 570.000 de euro din bancomate

Polițiștii austrici și români au reținut patru indivizi care spărgeau bancomate în Austria, prejudiciul fiind de 570.000 de euro.

Procurorii de la Parchetul din Graz (Austria) i-a pus sub acuzare pe cei patru români pentru mai multe atacuri în serie, respectiv 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule, care au fost folosite la comiterea faptelor în perioada aprilie – octombrie 2017. 

Potrivit polițiștilor austrieci, cei patru membri ai grupării foloseau o metodă pe care o văzuseră în filme, furând bancomatele după ce cu ajutorul unor explozibili distrugeau pereții spațiilor în care se aflau acestea şi dispăreau în câteva minute, cu tot cu bancomat.

„Membrii grupării sunt bănuiţi de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale şi sucursale ale unor unităţi bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces şi smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu iniţiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro”, a precizat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, în baza informaţiilor strânse ca urmare a cooperării poliţiilor din cele două state, cei patru suspecţi fiind localizaţi pe raza judeţului Galaţi.

Această cooperare a fost realizată și cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate la Galați.

Membrii grupării au fost reţinuţi şi urmează să ajungă pentru audieri la Parchetul din Graz.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă