Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polițiștii din România și Austria au capturat o grupare care a furat 570.000 de euro din bancomate

Șase polițiști din Landul Austria Inferioară și polițiști de la Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de la Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Galați au efectuat mai multe percheziții domiciliare.

Share

Ticu Ciobotaru 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2018 - 12:52

Polițiștii austrici și români au reținut patru indivizi care spărgeau bancomate în Austria, prejudiciul fiind de 570.000 de euro.

Procurorii de la Parchetul din Graz (Austria) i-a pus sub acuzare pe cei patru români pentru mai multe atacuri în serie, respectiv 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule, care au fost folosite la comiterea faptelor în perioada aprilie – octombrie 2017. 

Potrivit polițiștilor austrieci, cei patru membri ai grupării foloseau o metodă pe care o văzuseră în filme, furând bancomatele după ce cu ajutorul unor explozibili distrugeau pereții spațiilor în care se aflau acestea şi dispăreau în câteva minute, cu tot cu bancomat.

„Membrii grupării sunt bănuiţi de furtul a diferite sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale şi sucursale ale unor unităţi bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces şi smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu iniţiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro”, a precizat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Acțiunea comună a fost precedată de un intens schimb de informații operative în cadrul cooperării polițienești internaționale și de întâlniri operaționale între polițiști români și austrieci, în baza informaţiilor strânse ca urmare a cooperării poliţiilor din cele două state, cei patru suspecţi fiind localizaţi pe raza judeţului Galaţi.

Această cooperare a fost realizată și cu implicarea atașatului de afaceri interne austriac din cadrul Ambasadei Austriei la București, care a participat și la activitățile desfășurate la Galați.

Membrii grupării au fost reţinuţi şi urmează să ajungă pentru audieri la Parchetul din Graz.

Comentarii

loading...