Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Plus de opt luni de închisoare pentru fostul președinte CJ Buzău

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, a primit un plus de 8 luni de detenţie

Share

Rl online 0 comentarii

16.05.2018 - 18:24

Procurorii DNA au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de la Tribunalul Vrancea care au admis cererea lui Bigiu de contopire a două pedepse. Curtea de Apel Galaţi a decis ca Bîgiu să primească un plus de 8 luni la perioada iniţială.

În urmă cu câteva luni, Cristi Bâgiu a cerut magistraţilor de la Tribunalul Vrancea contopirea a două pedepse primite în două dosare în care a fost judecat pentru fapte de corupţie.

Una dintre pedepse este de cinci ani şi două luni de detenţie, iar cea de-a doua de 2 ani, la finalul procesului magistraţii de la Tribunalul Vrancea luând decizia ca fostul preşedinte al CJ Buzău să aibă de executat 5 ani si 2 luni de inchisoare, din care să fie scăzută perioada în care a fost în arest preventiv.

DNA a depus contestaţie, iar dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel Galaţi. 

Magistraţii au admis contestaţia procurorilor DNA şi au decis ca Bâgiu să pimească un plus de 8 luni de detenţie la sentinţa iniţială de 5 ani si doua luni de inchisore. Astfel, Bîgiu, aflat în Penitenciarul Focşani, va face încă 8 luni de închisoare. 

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Galaţi este definitivă. 

Cristi Bîgiu, fost preşedinte al CJ Buzău, a fost condamnat în două dosare, iar într-un al treilea a fost achitat.

Cristinel Bîgiu a fost judecat şi condamnat la 5 ani şi 2 luni de detenţie în dosarul în care a fost prins în flagrant, în decembrie 2014, de către DNA luând mită pe vremea când era preşedinte al CJ Buzău.

În mai 2017, el a fost condamnat la doi ani de inchiusoare  într un al doilea dosar de către magistraţii de la Curtea de Apel  Bucureşti în dosarul în care a recunoscut că a primit 75.000 de euro mită de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, care, la rândul său, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Într-un al treilea dosar în care a fost judecat alături de fostul ministru de Interne, Cristian David, Cristi Bîgiu a fost achitat.

 

Comentarii