Foto: Inquam Photos

Peste 30 de milioane de măști neconforme au fost retrase de la vânzare

Peste 31 de milioane de măști sanitare neconforme au fost retrase de la vânzare, a anunțat, joi, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.11.2020 - 17:15

Peste 31 de milioane de măști sanitare neconforme au fost retrase de la vânzare, a anunțat, joi, Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit acestuia, circa 31 de milioane de măşti au fost retrase de la comercializare până la remedierea deficienţelor, iar alte 90.000 de bucați au fost retrase definitiv din cauza deficienţelor constatate.

"În urma abaterilor constatate au fost retrase temporar de la comercializare peste 31 de milioane de bucăţi măşti până la remedierea deficienţelor constatate, şi de asemenea au fost retrase definitiv de la comercializare ca necorespunzătoare aproximativ 90.000 de măşti. În urma acestor abateri au fost aplicate nu mai puţin de 286 de sancţiuni, în valoare de 1.750.000 de lei şi de asemeni au fost aplicate 114 avertismente", a precizat Eduardt Cozminschi.

"Deficienţe majore înseamnă practic gradul de filtrare. Deci gradul de filtrare, dacă este mai mic de 95 la sută, acel produs nu va asigura niciun fel de protecţie, iar consumatorul a fost indus în eroare", a explicat oficialul ANPC.

Comentarii