Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Comisia Europeană. Adopțiile Internaționale interzise. Dosarul România (I)

Comisia Europeana a dezbătut in noiembrie 2018 o ancheta a unor funcționari din UE care a expus rețelele de lobby ale traficului de copii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 16:11

Ancheta a pornit din Romania, astfel, in noiembrie 2018,la Bruxelles, Ana Gomez politician portughez, membru al socialiștilor din PE si Roelie Post fost funcționar UE au prezentat intr-un material amplu, ce se întâmpla in cazul adopțiilor internaționale in Romania si au cerut interzicerea acestora.

Au fost prezentate astfel doua video-uri ample despre ceea ce s-a descoperit, însoțite de mărturiile oamenilor :Episodul Netflix – The Dark Side of Adoption, si un video al Anei Gomez.

Ana Gomez a cerut atunci Președintelui Comisiei Europene Jean Claude Junker:

„ sa acționeze diferit, sa reconsidere tot cazul, sa ia la cunoștință ca Roelie Post a făcut o munca deosebita pentru Uniunea Europeana, pentru Romania si in special pentru copiii din Romania si sa-i ofere protecție nu excludere.”

Din materialul prezentat de Ana Gomez, aflam cam ce conține dosarul adopțiilor internaționale din PE.

Îngrijorările i-au fost aduse la cunoștință Anei Gomez si de jurista Catarina de Albuquerque, activist pentru drepturile omului si primul raportor special al Națiunilor Unite privind dreptul la apă potabilă și salubritate sigure.

Aceasta, i-a raportat Anei Gomez ca un număr extraordinar dintre aceste adopții s-a dovedit a fi împotriva binelui copiilor, scopul lor fiind exploatarea sexuala si alte scopuri urate inclusiv ‘’trafic de organe”. 

Francezii condiționau  intrarea in UE a Romaniei

„In Parlamentul European exista un lobby foarte puternic francez venit din partea unor privați din Franța care se opunea intrării României in Uniunea Europeana punând condiția renunțării la Moratoriul pe care Romania l-a introdus in octombrie 2001 si care suspenda toate procedurile, atât administrative cât și judiciare, privind adopțiile internaționale.” Este vorba de un bancher francez influent, François de Combret, suspect într-un scandal de corupție.

„In acest context s-a aflat Roelie Post, funcționarul Uniunii Europene când a fost numita pe post de asistent in rezolvarea problemelor legate de Protectia Copiilor care era un Program implementat de Comisia Europeana in acea perioada.

Ceea ce Roelie Post a descoperit a fost cu totul remarcabil.” A declarat Ana Gomez pentru Parlamentul European.

In Romania, Post a dat peste o rețea de traficanți si a făcut descoperiri care erau împotriva „valorilor Uniunii Europene”.

Astfel, a descoperit ca Protecție Copiilor in Romania devenise in fapt partenera de afaceri cu agențiile de adopție. "Copiii care au fost oferiți spre adopție au arătat că părinții erau încă în viață și că nu aveau idee ce s-a întâmplat cu descendenții lor. Este doar crimă organizată.” Declara Roelie Post.

Günter Verheugen, i-a dat șansa de a-și conduce propria organizație, care a investigat abuzurile în țările familiilor adoptatoare.

A luat astfel urmele comerțului cu organele copiilor și rețelele de pedofilie internaționale, în care dispăreau copiii adoptați.

Coruptia din Statele Unite ale Americii in domeniul adoptiilor menționata si ea in raport

Datorita numărului mare de potențiali părinți - în special din Statele Unite - crește oferta de copii adoptați în țările sărace. Post:

"Este o afacere complet coruptă. Marii bani sunt câștigați în comerțul cu copii. "

Inițial, ea, de asemenea, nu a crezut povestirile despre excese. "Până când un secretar de stat român mi-a explicat cum merg lucrurile. Adoptarea îi conferă copilului o identitate complet nouă. Deci, aveți un copil A. Asta merge în Olanda, de exemplu, și este dat numele B. Toate lucrările sunt în ordine. Dar există un alt copil - C - care va dispărea. Acest copil este, de asemenea, înregistrat sub numele B. Deci, există două B, dintre care unul dispare. Nimeni nu știe unde se îndreaptă ultimii copii și ce se întâmplă cu ei”.

Comentarii