Tudorel Toader

Ministrul Toader, despre revocarea lui Kovesi: Decizia este luată, o voi formaliza

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, referitor la posibila revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a luat o decizie în acest sens, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.01.2018 - 21:43

Ministrul Toader a precizat că această decizie urmează să „o formalizeze în limitele competenţelor sale legale”.

„M-aţi întrebat dacă am luat o decizie şi am spus public că da. Întrebarea dacă o revoc: ştiţi bine că nu ministrul Justiţiei revocă. El cel mult propune. (...) Eu vă repet ce am spus. Este o decizie pe care am luat-o, este o decizie pe care urmează să o formalizez în limitele competenţelor mele legale”, a spus ministrul Justiţiei, la ieşirea din sediul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), unde s-au desfăşurat, vineri, alegeri pentru noua conducere a instituţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, în 21 noiembrie, că toate concluziile sale în legătură cu rapoartele Inspecţiei Judiciare efectuate în urma verificărilor la DNA şi la Parchetul General le va prezenta într-o conferinţă de presă ce e posibil să aibă loc în 31 decembrie 2017.

Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat, Toader neanunţând nici până în acest moment ce decizie a luat în cazul managementului DNA şi al PG.

Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat, în 21 noiembrie, fără accesul presei, raportul Inspecţiei Judiciare (IJ) după controlul realizat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), cerut de ministrul Justiţiei.

Comentarii