Marfă de contrabandă de 1,4 milioane de lei, confiscată în vama Albița. Urma să fie vândută la Paris

Poliţişti de frontieră din județul Vaslui au descoperit, la vama Albița, mărfuri de contrabandă în valoare totală de 1.359.100 de lei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.06.2020 - 18:43

Marfa urma să fie introodusă ilegal în România într-o autoutilitară înmatriculată în Republica Moldova, condusă de o persoană cu cetăţenie română şi moldoveană, care intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PCTF) Albiţa, a anunțat Poliția de Frontieră a României.

Marfa care urma să intre ilegal în România, în valoare totală de 1.359.100 lei, era formată din ţigări şi esenţe aromatice de narghilea şi băuturi alcoolice. Destinația finală a acestor produse ar fi urmat să fie  piaţa neagră din Paris.

Potrivit unui comunicat al IGPF, polițiștii de frontieră români au efectuat un control amănunţit asupra autoutilitarei care staţiona într-o parcare din localitatea de frontieră Râşeşti. La acel control s-au descoperit colete ascunse şi nedeclarate care conțineau 25.999 pachete de ţigări de diferite mărci, 1.230 kg de esenţe aromatice pentru narghilea şi 74 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Alte 26.470 pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, au fost descoperite într-un autocar ce staţiona în aceeaşi parcare din localitatea Râşeşti.

Această dublă acțiune s-a realizat în data de 29 mai 2020, "pentru întregirea probatoriului într-un dosar penal aflat în lucru, în care sunt cercetate fapte de contrabandă", a precizat Poliția de Frontieră.

Bunurile de contrabandă şi cele două maşini în care a fost descoperită marfa au fost confiscate de autorităţi.

Comentarii