Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Magistraților nu li se asigură superimunitate, ci imparțialitate, susține ministrul Predoiu

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, consideră că proiectul de lege menit să desființeze Secția de investigare a magistraților le va oferi acestora o "asigurare pentru imparţialitate".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2020 - 11:09

Proiectul de lege elaborat de Ministerul Justiției pentru desființarea SIIJ nu le va acorda o ''superimunitate'' magistraţilor, ci le va oferi o "asigurare pentru imparţialitate", consideră ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

"Celor care îmi transmit civilizat că, în general, proiectul nu e bun, dintr-o cauză sau alta, le răspund: ceva imperfect e mai mult decât nimic şi sunt de acord să îl facem mai bun! CSM, asociaţiile, magistraţii, analiştii, juriştii, profesorii, jurnaliştii etc au cuvântul în dezbatere. Avem cu toţii dreptul la cuvânt şi la opinii, personale sau instituţionale. Chiar şi Ministerul Justiţiei", a explicat ministrul Cătălin Predoiu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Această luare de poziție a ministrului vine după ce, marți, cu o zi înainte, Ministerul Justiției a publicat, pentru dezbatere publică, proiectul de lege care ar urma să desființeze Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) - aceasta fiind structura, din Parchetul General, care are ca atribuții anchetarea magistraților.

 

Comentarii