Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

E nevoie de procurori. Se caută magistrați pentru Parchetul Militar, DNA și DIICOT

Peste 15 la sută dintre posturile de procuror din România sunt neocupate, menționează un document publicat la data de 9 iunie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

09.06.2020 - 18:20

Potrivit documentului publicat marți de CSM, cel mai mic grad de ocupare, de circa 33 la sută, se constată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleul Silvaniei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Topliţa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

În cazul parchetelor militare, gradul de ocupare a posturilor de procuror este de sub 66 la sută la nivel naţional, în timp ce la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) doar 50 la sută dintre posturi sunt ocupate.

Posturile de procuror la DNA sunt ocupate în proporție de 71 la sută, iar la DIICOT sunt ocupate în proporție de 86 la sută.

Documentul publicat la 9 iunie 2020 de CSM nu indică numărul total de posturi de procuror vacante.

Totuși, un indiciu în acest sens fusese prezentat, acum șase ani, de Robert Cazanciuc (la acel moment, ministrul Justiției) care anunța că Ministerul Public are 170 de posturi de procuror vacante, adică un procent de 6,27 la sută din total.

Comentarii

loading...