6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăDerapaj: Magistrați la chefuri cu jurnaliști

Derapaj: Magistrați la chefuri cu jurnaliști

România TV a publicat vineri seara, 21 februarie 2020, filmări incendiare de la un chef la care au participat adjunctul PICCJ Răzvan Horațiu Radu – candidat la funcția de Procuror General al României, dar respins de ministrul Justiției Cătălin Predoiu, care a preferat-o pe Gabriela Scutea – judecătorul Răzvan Pastilă de la Secția penală a Tribunalului Ilfov, jurnalistul Alex Costache de la TVR , alias Alin Ionescu de la G4 Media- susținător al DNA și al Laurei Kovesi – și jurnalistul Cosmin Savu de la Pro Tv.
Întâlnirea celor patru ar fi avut loc joi seara, 20 februarie 2020,într-un local din centrul Capitalei, cheful durând, potrivit Romania TV, aproximativ cinci ore. Așa cum se poate vedea din imaginile video și fotografiile pe care le prezentam mai jos, masa la care stăteau adjunctul PICCJ Răzvan Horațiu Radu și judecătorul Răzvan Pastila, alături de jurnaliștii Alex Costache si Cosmin Savu a fost plină cu sticle cu bere. De asemenea, același Răzvan Horațiu Radu este surprins în timp ce dansează extrem de binedispus.
 
Conform jurnaliștilor de la România TV, în discuțiile purtate la masă între procurorul Răzvan Horațiu Radu, judecătorul Răzvan Pastilă și jurnaliștii Alex Costache și Cosmin Savu s-ar fi auzit la un moment dat cuvântul “șpagă”.
 
Imaginile cu cei patru au fost preluate de luju.ro și de site-ul gandul.ro, care face precizarea că: “Horațiu Radu și Alex Costache, despre care GANDUL.RO scria că sunt în cârdășie și că propagă articole în presă împotriva Gabrielei Scutea și a celorlalți doi magistrați: Bologa si Hosu (n.r. – numiți la șefia DNA, respectiv DIICOT)”. Tot gandul.ro oferă niște informații în plus despre ce s-ar fi discutat la cheful celor patru, mai exact despre “șpaga” despre care s-ar fi vorbit la masa și despre faptul că Alex Costache ar fi precizat la un moment dat ca “să zică merci ca au scăpat…pârnaie”.
 
Iată ce scrie gandul.ro:

 “Între timp, tentativa acestei ‘tabere’ de a pune monopol pe cele trei mari Parchete a eșuat, întrucât președintele Klaus Iohannis a avizat numirile în funcție ale celor trei procurori șefi. Postul ROMANIA TV a ‘detonat’ în această seară bomba. În urmă cu puține momente, a difuzat filmări nocturne de la un șpriț la care au luat parte Horațiu Radu, judecătorul Răzvan Pastilă (supranumit ‘îngerul vrăjitoarelor’) și jurnaliștii… Alex Costache (TVR) si Cosmin Savu (PRO TV). 
După dezvăluirile noastre, Horațiu Radu ne declara că ‘țin sa va precizez că  relația mea cu doamna procuror Gabriela Scutea este una foarte bună, de peste 10 ani, o respect, iar afirmațiile cuprinse în articol sunt speculații fără niciun fel de baza reala’. Practic, magistratul neagă orice legătura cu jurnalistul Alex Costache, de departe cel mai vehement contestatar al Gabrielei Scutea (prin postările publice de pe FB sau articolele scrise pe G4media).
,,Imaginile difuzate de ROMANIA TV lovesc însă ca un trăsnet afirmațiile lui Horațiu Radu. Magistratul CSM a fost filmat joi spre vineri noapte într-un club din București, la o masă cu Alex Costache, Cosmin Savu (un alt contestatar al Gabrielei Scutea) și judecătorul de la Ilfov, Răzvan Pastilă. Acum nu mai încape nicio îndoială că jurnaliști proclamați ca deontologi au acționat la comanda procurorului Radu – cel care se prezintă în fața apropiaților ca fiind adevăratul procuror general” -scrie luju.ro.
Imaginile de la RTV arată negru pe alb că paranghelia conspirativa a magistraților cu cei doi ‘deontologi’ de la TVR și PRO TV (care a avut loc într-un separeu) a fost udată din belșug cu zeci de sticle de bere pe durata a cinci ore. Șocante sunt discuțiile de la masă! Pe înregistrări, Alex Costache le zice magistraților prezenți: ‘Ba, măcar luai spaga… le dădeai lu’ aia despăgubiri de 30 milioane euro așa (…) sa zică mersi ca au scăpat… pârnaie!’ De altfel, multe alte discuții s-au purtat la ureche de către cei prezenți la masă”.
 
Iată mai jos filmarea de la cheful la care au participat procurorul general adjunct al României Răzvan Horațiu Radu, judecătorul Răzvan Pastilă și jurnaliștii Alex Costache si Cosmin Savu publicată de luju.ro
 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă