Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce a discutat ministrul Justiției cu șeful DIICOT

Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a participat la o întâlnire cu conducerea DIICOT în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de activitatea DIICOT prezentată în Raportul de activitate pe anul 2017 și de necesitățile de abordare strategică viitoare

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 17:13

Biroul de informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

”În cursul zilei de astăzi, domnul Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a participat la o întâlnire cu conducerea DIICOT în cadrul căreia au fost abordate subiecte legate de activitatea DIICOT prezentată în Raportul de activitate pe anul 2017 și de necesitățile de abordare strategică viitoare a luptei împotriva criminalității organizate și a altor infracțiuni grave asociate acesteia.

La întâlnire au participat procurorul-șef al direcției, consilierii acestuia, procurorul-șef adjunct și procurorii-șefi ai secțiilor din cadrul DIICOT.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat următoarele subiecte:

1. Analiza succintă a evoluției unor indicatori relevanți din activitatea DIICOT 2017, reflectați în Raportul de activitate (trenduri, direcții necesare de dezvoltare, alerte, lipsa unei Analize Naționale de Risc, necesitatea promovării unor propuneri legislative referitoare la: infracțiuni în materia operațiunilor fără drept cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, art.151 C.p.p., art.1121 C.p. ).

2. Stadiul îndeplinirii obiectivelor propuse în PLANUL DE ACŢIUNE PENTRU IMPLEMENTAREA STRATEGIEI PENTRU DEZVOLTAREA SISTEMULUI JUDICIAR 2015 – 2020:

o B.1.7 (stadiul Legii de aprobare a OUG 78/2016, principalele modificări pe care înțelegem să le susținem în legătură cu OUG 76/2016) (Anexa 1);

o B.1.8 (Compatibilizarea structurilor MP - DIICOT și ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, conform competenței prevăzute de lege pentru efectuarea urmăririi penale);

o B.3.41 (Operaționalizarea unui compartiment multidisciplinar dedicat investigațiilor financiare afectate urmăririi, identificării și sechestrării produsului infracțiunii, în cadrul DIICOT, format din specialiști proprii și ofițeri de poliție judiciară detașați în cadrul DIICOT);

o B.5.6 (Repartizarea unui sediu în condițiile Legii nr.304/2004 pentru MP - DIICOT și crearea unui parc auto propriu).

3. Viziunea strategică națională de combatere a criminalității organizate prezentată de DIICOT în Raportul de activitate pe anul 2016. Lacune incoerență, inconsistență și redundanță în documentele cu valențe strategice.

4. Propuneri de modificări de ordin organizatoric. Modificare regulament de funcționare și organizare.

5. Resurse umane. Funcții de conducere neocupate prin numire în cadrul DIICOT, a căror propunere de ocupare este de resortul Ministrului Justiției.”, se arată în comunicat.

Comentarii

loading...