13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăZona Theodor Pallady din Bucureşti va atrage investiţii de 500 mil. euro...

Zona Theodor Pallady din Bucureşti va atrage investiţii de 500 mil. euro în doi ani

Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti va atrage în următorii doi ani investiţii de peste 500 de milioane de euro, în special în retail şi în domeniul auto.

“Acolo, în 2-3 ani, se vor mai investi cel puţin 500 de milioane de euro. Vorbesc de investiţii care vor fi făcute în mod cert, în principal pe zona de retail, adică magazine de mare suprafaţă, dar se vor deschide şi reprezentanţe auto şi magazine de piese auto. Cred că vor apărea şi hoteluri”, a spus Dimitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3 din Capitală, citat de Mediafax.

El apreciază că investiţiile deja finalizate în zona Theodor Pallady, printre care se numără şi cele în magazinele Real, Metro şi Decathlon, depăşesc 200 de milioane de euro.

Şi reţeaua franceză de hipermarketuri Leclerc se pregăteşte să intrea anul viitor pe piaţa românească, primul magazin urmând să fie construit pe fosta platformă a producătorului de substanţe chimice Chimopar din Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, cumpărată în acest an de firma cipriotă Meveco Holding.

“În zonă sunt suprafeţe de teren disponibile care însumează peste 30 de hectare de teren, şi vorbim doar de loturi mari, cumulate prin achiziţie de proprietăţi. Politica de achiziţii de terenuri în zonă este foarte vivace. Sunt fonduri de investiţii şi firme foarte active în zona aceea. Este o zonă care din punct de vedere al utilităţilor urbane nu prea necesită mari investiţii. Este o zonă foarte atractivă şi datorită faptului că şi preţul terenului este mic faţă de nordul Capitalei. La suprafeţe mari se ajunge la sub 50 de euro metrul pătrat”, a mai spus Dumitraşcu.

Arhitectul spune că şi grupul grecesc Yioula Glassworks, proprietarul producătorul de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti, vrea să dezvolte un proiect pe terenul fabricii.

“Mai este şi Stirom-ul, fabrica de sticlă de pe Theodor Pallady. Şi ei vor să dezvolte ceva acolo, pentru că este contraproductiv ca fabrica să funcţioneze în intravilanul Bucureştiului”, a adăugat Ştefan Dumitraşcu..

Cele mai citite

O anvelopă a unui avion Boeing 737 a explodat la aterizarea pe un aeroport din sudul Turciei

O anvelopă din faţă a unui avion Boeing 737 al Corendon Airlines a explodat joi la aterizare pe un aeroport din sudul Turciei, a...

Codul rutier s-ar putea schimba. Legi avem, dar sunt fentate. Premierul crede că accidentele au loc din cauza drumurilor înguste

Suntem țara cu cele mai periculoase şosele din Europa. Ultimele date EUROSTAT ne plasează pe primul loc cu 86 de morţi la 1 milion de locuitori....

GALERIE FOTO. Ea e olandeza care l-a vrăjit pe Jude Bellingham

Jude Bellingham, fotbalistul englez pentru care Real Madrid a „spart banca” în vara anului trecut, plătind nu mai puțin de 103 milioane de euro...
Ultima oră
Pe aceeași temă