16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVideanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru tentativă de subminare a...

Videanu îl ameninţă pe Ponta cu justiţia pentru tentativă de subminare a economiei în cazul Oltchim

Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta să prezinte, în 48 de ore, explicaţii în legătură cu modul în care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunând că, în caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativă de subminare a economiei naţionale, potrivit Mediafax.

Videanu a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că Ponta este singurul vinocat pentru închiderea Oltchim şi pentru eşecul privatizării combinatului.

“Cer cuplului mediatic Ponta – Dan Diaconescu să pună capăt circului mediatic care afectează oamenii de la Oltchim”, a spus Videanu.

Fostul ministru a spus că îi cere public lui Ponta să prezinte explicaţii privind decizii luate privind procedurile în cazul privatizării Oltchim.

El a adăugat ca dacă Ponta nu prezintă explicaţii în 48 de ore, va sesiza Parchetul General pentru tentativă de subminare a economiei naţionale în cazul Oltchim.

Videanu a ţinut să sublinieze că nu glumeşte.

Dan Diaconescu a fost declarat vineri câştigător al acţiunilor statului la Oltchim, suma oferită de el pentru acţiunile statului la Oltchim fiind cea mai mare, respectiv 203 milioane de lei.

Contractul pentru transferul acţiunilor nu a fost încă semnat.

Cele mai citite

Lungul lanț de C(i)olaci al rușinii

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, s-a simțit jignit când a fost numit moldovean, domnia-sa fiind buzoian. La rândul lor,...

De la guvernare hangover, la una game over

Ilustrație: Marian Avramescu Marele povestitor de bănci Florin Cîțu, fost ministru al Finanțelor, premier, om al lui Klaus Iohannis, președinte al Partidului Național Liberal...

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...
Ultima oră
Pe aceeași temă